Soru : Yatak Deposunda Yangın

merveikiz

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Şub 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Merhaba Arkadaşlar
Firmamıza ait olan mobilya depomuzun yatak bölümünde çıkan yangında kullanılan kuru kimyevi tozlu söndürücüler ne yazık ki çok etkili olamamıştır ve yangının büyümesine neden olmuştur. Bu şekildeki yatak/sünger depolarında daha etkili olabilecek tipteki yangın söndürücüler nelerdir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

YFŞ

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Ocak 2015
Mesajlar
209
Tepki puanı
223
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım bir can kaybı yaşanmamıştır. Bilindiği gibi YSC ler yangına ilk müdahale için kullanılan cihazlar. Yangının başlangıcına müdahale edebilir ama büyümüş bir yangını söndüremez. İlk müdahale yangının büyüdüğü sırada mı yapıldı acaba?
Deponuzda bu riskin değerlendirilmesinde YSC ler den ziyade Islak Borulu Sprinkler Sistemlerinin ( Islak borulu yağmurlama sistemleri ) daha doğru olabileceğini düşünmekteyim.
Bu sistemleri araştırarak sistem kurulumu yapabilirseniz bundan sonra oluşabilecek zararların belki bir nebze önüne geçebilirsiniz.
Tekrardan geçmiş olsun. İyi çalışmalar dilerim.
 

Mehmet Gençoğlu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
22 May 2012
Mesajlar
417
Tepki puanı
599
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bioversal tipte yangın söndürücüleri deneyebilirsiniz.
 

Önder Ak

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
92
Tepki puanı
106
Meslek
Uzman (C)
sürekli kişilerin bulunmadığı ve yangın çıkma ihtimali olan bölümlerde yangın tüplerinin otomatik springli olan tipleri var tavana monte ediliyor. Yangın anında kendi çalışarak müdahale edilmiş oluyor. Bunlardan alabilirsiniz. Bence hizmet aldığınız firmayı da değiştirin. Bazen tüplerin içine gerekli söndürücü maddeleri koymak yerine farklı işler yapıyorlar, kar amaçlı yani. Güvenilir bir firma ile çalışın. Geçmiş olsun. Ayrıca köpüklü yangın söndürücü de yangın tipine daha uygun olur diye düşünüyorum. Sonuçta katı bir madde yangını bu.
 

Hasan Can ÖZDENLİ

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2017
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
3 F su aktivatörü kullanın
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.