Yönetmelikleri ayrı ayrı çıkarıp okuman çok faydalı olur, spot bilgiler de iyidir ancak benim gözlemlerime göre en güvenilir kaynak yönetmelikler, çünkü spot bilgilerde de bazı hatalar gözlemledim, yanlış öğrenmek istemediğim için ben spot bilgilere çalışmayı bırakmıştım. Ayrıca bu sınav için ciddi hazırlanmış test kitabı maalesef yok, varolanların da şıklarında oldukça fazla yanlış var, İzmir'de kursa gittiğim yerden 45 tl verip kitap satın aldım ve yarısında bıraktım, şıkların hemen hepsi yanlıştı. Dediğim gibi soru çözmek her zaman iyidir ancak ben soru çözerken bir yandan da google başında cevabı doğru mu acaba diye arattım, şıklara güvenme derim, yönetmelik ve teknik konulara ağırlık vermen daha doğru. Mayıs sınavından bir aksilik çıkmazsa geçiyorum, darısı senin başına olsun diyorum, kolay gelsin.
merhaba arkadaşlar,
mayıs sınavı geçti ve baya çelişkili sorular var.
bıraz gozum korktu ve calısmaya baslamaya karar verdım

yonetmelıklerı tek tek okumam mı faydalı olur yoksa spot bılgıler mı faydalı olur?
çalışma yontemı onerecek olan arkadaslar var mı?
Tabi burada vereceğim bilgiler sınav müfredatı belli olmadığı (tahminen 1 ay içinde belli olur) için yeni yönetmelikler konusunda bir şey diyemem.
1- Geçmiş 6 sınavdaki tüm (A, B,C ve İş yeri hekimi) soruları cöz. İH sorularının 15-20 sinini çözemeye bilirsin çok önemli değil; Ama A, B ve C nin tüm sorularını çözebilirsin (unutma ki sorular, aynı kanun, tüzük ve yönetmelikten çıkıyor) 6*4=24*100=2400 Soru demek bir sınav için fazlasıyla soru çözmüş olursun.
2- Anayasanın özellikle ikinci bölümünü oku
2- İş Kanununu baştan sona bir oku ve bazı bölümleri öğrenmen gerekecek
3-Özellikle İLO'nun 155 ve 161. Sözleşmelerini oku. Diğerleri hakkında da genel bilgin olsun (56 Sözleşme)
4- İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliğini öğreneceksin, Yapı ve patlayıcı tüzüğünü de okuman gerek
5- 32 Yönetmeliği okuman gerekecek
6- Bakanlık birimleri görev ve yetkileri artı 5510 Sayılı Kanunu genel olarak bilmen gerekecek.
Burda önemli iki şey var; 1) İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği tüzüğü ile Risk değerlendirmesini iyi öğrenmek gerek ikisini iyi bil 30-40 soru garanti
Dikkat edilecek hususlar;
1- Geçmiş sınav sorularını çözerken, iptal edilen veya cevabı değişen soruları tespit et, yanlış öğrenme
2- Güvenmediğin yerlerden elde ettiğin bilgileri teyit et, o kadar bilgi karmaşası ve kirliliği var ki anlatamam (bir kursta rastladım, daha önce iptal edilmiş soruyu sorup duruyorlar, sorunun iptal edildiğini bile bilmiyorlar)
3- Sınavın hangi mevzuatı kapsadığını öğren, internetten edineceğin mevzuatın güncel olduğundan emin ol.
4- 2400 soruyu çözdüğünde sen kendinin eksiklerini göreceksin ve nelerelere çalışan gerektiğine kendin karar vereceksin
Kolay gelsin günde 1 saat ayırırsan yeter.
Zaten