Merhabalar. Benim de bu konuda desteğe ihtiyacım var. Özellikle marangozhanede çalıştığım birçok tezgahta acil stopa basınca anında durmuyor kısa bir süre çalışmaya devam ediyor. Bu konuda bilgi ve tecrübesi arkadaşlarımdan destek bekliyorum. Teşekkürlerarkadaşlar merhaba; Acil stop butonu ve durdurma sistemleri ile ilgili elinde sunum pdf veya herhangi bir dosya olan var mı acaba? paylaşabilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar merhaba; Acil stop butonu ve durdurma sistemleri ile ilgili elinde sunum pdf veya herhangi bir dosya olan var mı acaba? paylaşabilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,Merhabalar. Benim de bu konuda desteğe ihtiyacım var. Özellikle marangozhanede çalıştığım birçok tezgahta acil stopa basınca anında durmuyor kısa bir süre çalışmaya devam ediyor. Bu konuda bilgi ve tecrübesi arkadaşlarımdan destek bekliyorum. Teşekkürler![]()
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bununla ilgili yaptığım tespitlerde maalesef ki tezgahlarımızın eski olduğu ve istenilen mekanizmanın uygulanamaz olduğuna dair geribildirimler aldım. Bu konuda alınan bazı Yargıtay kararlarını söylesem de çok ciddiye alınmıyor. Sizce yapabileceğim başka bir şey var mı? Bu durumu ciddiye alıyorum çünkü yaşanacak bir iş kazasında en iyi ihtimalle uzuv kopması yaşanır ve bu durum beni çok tedirgin ediyor.Merhaba,
Hareket iletim sistemi Kayış Kasnak olan Asi Motorlu , frenleme bulunmayan eski tip tezgahlarda maalesef bu sorun olabiliyor. Motorda elektrik kesilse de frenleme olmadığı için bir süre daha kayış sistemi dönmeye , dolayısıyla da kesici ağızlar harekete devam eder...
Bu tip tezgah/makinelerde motor revizyonu dışında Acil Stop Butonunun tam kapasite çalışmasını sağlayacak çözüm yoktur. (Bunun yapılması gerekir ayrıca !!! Yani aslında risk belirtmeniz gereken uygunsuzluktur). Frenli Motor veya sürücülü servo motorlarla değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.
Tekrar merhaba,Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bununla ilgili yaptığım tespitlerde maalesef ki tezgahlarımızın eski olduğu ve istenilen mekanizmanın uygulanamaz olduğuna dair geribildirimler aldım. Bu konuda alınan bazı Yargıtay kararlarını söylesem de çok ciddiye alınmıyor. Sizce yapabileceğim başka bir şey var mı? Bu durumu ciddiye alıyorum çünkü yaşanacak bir iş kazasında en iyi ihtimalle uzuv kopması yaşanır ve bu durum beni çok tedirgin ediyor.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.