Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı resmi sitesinde “Yetkilendirilmiş Eğitim Kurumları Listesi” yayınlanır.
Yetkilendirilmiş kurum listesi (resmi link) Bulunduğunuz şehirdeki temel bilirkişi eğitimi yazıp google aratabilirsiniz.
Bu listeden bulunduğunuz il veya yakın illerdeki kurumları görebilir, iletişime geçip kayıt olabilirsiniz.
Eğitim şekli
Süre: Toplam 24 saat (genellikle 3 veya 4 tam gün veya hafta sonu şeklinde planlanır).
Yöntem: Eğitim yüzyüze yapıldığı takdirde sertifikalar geçerlidir.
İçerik:
Bilirkişiliğin hukuki dayanakları
Bilirkişilikte etik ve tarafsızlık
Rapor yazım teknikleri
Bilirkişinin hak ve sorumlulukları
Uyuşmazlık türleri ve yargı süreçleri Eğitimden sonra
Eğitimi tamamlayıp sınav veya değerlendirme sürecini geçenler “Bilirkişi Temel Eğitim Katılım Belgesi” alır.
Bu belge ile bilirkişilik başvuru dönemlerinde (genelde yılda bir kez) kendi bölge bilirkişilik listelerine başvuru yapılır.
Ortalama maliyet
2025 itibarıyla çoğu kurum 4.000 -6000 TL arası temel ücret talep ediyor.
Fiyatlar kurumun bulunduğu şehir, eğitmen kadrosu ve sağladığı imkanlara göre değişiyor.
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.