- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (B)
Selçuk Bey, elinize sağlık. Güzel olmuş. "Ofis ekipmanları" hakkında tehlikeler de eklenebilir. Mesela zımba, del-geç gibi ekipmanlar.
Belki biraz abartacağım ama, çalışılan ofisin metrekaresi kişi başına düşen, işlek yol kenarlarındaki ofislerde gürültü vs. de eklenebilir. ama özellikle ofis ekipmanlarının kullanımıyla alakalı bir tehlikenin analizde yer alması makul gibi geldi. emeğinize sağlık.
Merhaba,
Ofis ile ilgili RD hazirliyorum.Soyle bir sorum olacak. Ofisler genelde apartmanlarda ya da zeminde yer aliyor ve bir cikis kapisi var, ve genelde iceriye dogru aciliyor. Bunu ofis icin acil cikis kapisi olarak mi degerlendirecegiz? Oyle ise kapilarin hep disari dogru acilmasi gerekecek. Yorumlarinizi bekliyorum .
Merhaba,
Ofis ile ilgili RD hazirliyorum.Soyle bir sorum olacak. Ofisler genelde apartmanlarda ya da zeminde yer aliyor ve bir cikis kapisi var, ve genelde iceriye dogru aciliyor. Bunu ofis icin acil cikis kapisi olarak mi degerlendirecegiz? Oyle ise kapilarin hep disari dogru acilmasi gerekecek. Yorumlarinizi bekliyorum .
Acil çıkış kapısı denilince zaten sizin demiş olduğunuz tüm özellikleri sağlamalı.dışa açılır bir kapı değil tabi kide. Acil çıkışın ve yolunun olması greken tüm özellikleri kapsamalı.Ben zeminden gerekirse acil çıkış yapılabileceğini söylüyorumAcil durum kapısı olarak kullanılması planlanan geçidin sahip olması gereken bazı yapısal özellikler var. O nedenle sadece bir kapının dışa doğru açılabiliyor olması o kapının yangın kapısı olabileceği anlamına gelmez.
Mümkün olan herhangi bir noktadan binadan inmeyi tesis edecek şekilde planlanması yapılmış (sadece balkona geçiş kabul edilemez, planlama personelin bekaası için zemine kadar yapılmalı) ve onaylanmış olmalıdır.
Ofisinizin niteliğini bilmiyorum apartman mı müstakil bir binamı konu hakkında detay alabilirsek daha fazla madde sıralayabilirim.
Saygılarımla.
Acil çıkış kapısı denilince zaten sizin demiş olduğunuz tüm özellikleri sağlamalı.dışa açılır bir kapı değil tabi kide. Acil çıkışın ve yolunun olması greken tüm özellikleri kapsamalı.Ben zeminden gerekirse acil çıkış yapılabileceğini söylüyorum
4 adet kırtasiye 1 adet ayakkabıcı için risk analizi yapıyorum. işyerlerinin üzerindeki depoları da analize katıyorum. Elemanlar oralara çıkıyor çünkü. Yayınladığınız analizler de çok işime yarayacak. Önemli değil dediğim birkaç unsuru tekrar gözden geçirmemi sağladı.
Sorum: Depoların da analize katılması doğrumudur... Teşekkürler...
harika bence 15-20 m2 bir ofis gözümün önüne geldi...
nacizane bir önerim var 14. ve 15. maddelerde OxŞ=5 denilmiş, yaralanma ve ölüm tehlikesi var. Bu 5 belki 10-12 falan olabilirdi...bunun dışında çok üretken özgün...
çok güze olmuş elinize sağlıkta şiddet hiç bir zaman değişmez değişen olasılıktır .örneğin elektrik çarpmasında çarparsa hep aynı şiddette olur ancak koşullar düzeltilirse olasılık düşer ben risk analizlerimde olasılıkları düşmesi için önerilerde bulunuyorum. şiddete etki yapamıyorum .. diye biliyorum arkadaşımarkadaşlar basit bir örnek, kendimce hayali bir ofis için hazırladım. bakıp eksikliklerini söylerseniz çok memnun olurum![]()
doğru düşünüyorsunuz yapılan yerde 220 volt kullanılıyorsa ve buna maruz kalan kişide hangi sonuçlar olacağı bellidir ondan önlem öncesi ve sonrası şiddet değişmez bizim yaptığımız olasılığı azaltma önerileridir.ancak şiddeti elektrik kullanılmayacaksa yani elektrik ortadan kalkarsa şiddeti değişir.[
çok güze olmuş elinize sağlıkta şiddet hiç bir zaman değişmez değişen olasılıktır .örneğin elektrik çarpmasında çarparsa hep aynı şiddette olur ancak koşullar düzeltilirse olasılık düşer ben risk analizlerimde olasılıkları düşmesi için önerilerde bulunuyorum. şiddete etki yapamıyorum .. diye biliyorum arkadaşım
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.