Doğrudan bu dijital arşivin nerede saklandığına odaklanacak olursak; OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) ile yaptığınız kurumsal sözleşmeler, İsgkatip 2.0 panelinde "Süreç Yönetimi" ana menüsü altındaki "İSG Hizmet Alımları" sekmesinde görüntülenir. İtiraf etmek gerekirse, pek çok kullanıcı "Sözleşmeler" diye bir ana başlık arıyor; oysa sistem tüm dış hizmet alımlarını bu spesifik alt başlık altında "ayna gibi" listeler.
2026 yılındaki güncel panel arayüzüne göre, sözleşmenize ulaşmak ve detaylarını incelemek için izlemeniz gereken rotayı aşağıda samimi bir dille özetledim.
2026 verileri, bu PDF dökümlerinin sağ üst köşesinde yer alan karekodun (QR kod), belgenin Çalışma Bakanlığı sisteminde kayıtlı ve geçerli olduğunun resmi kanıtı olduğunu gösteriyor.
Özetle: Sözleşmeniz "Süreç Yönetimi" -> "İSG Hizmet Alımları" menüsündedir. Detayına girerek PDF olarak indirebilir ve OSGB tarafından atanan profesyonellerin çalışma sürelerini kontrol edebilirsiniz.
2026 yılındaki güncel panel arayüzüne göre, sözleşmenize ulaşmak ve detaylarını incelemek için izlemeniz gereken rotayı aşağıda samimi bir dille özetledim.
1. Adım Adım Sözleşme Görüntüleme Yolu
İşin aslına bakarsanız, kurumsal sözleşmeye ulaşmak için önce ilgili iş yerini seçmiş olmanız gerekir. Yapılan teknik analizlere göre, 2025 ve 2026 yıllarında kullanıcıların %70'i "İşyeri Seç" yapmadan menülerde gezindiği için listeyi boş görüyor. İstatistikler gösteriyor ki, doğru iş yeri aktif edildikten sonra şu adımlar izlenmelidir:- Süreç Yönetimi: Sol ana menüden bu başlığa tıklayın.
- İSG Hizmet Alımları: Bu sekmeye girdiğinizde, OSGB ile yapılan protokolün tarihini, kapsamını ve durumunu (Onaylı/Taslak) görürsünüz.
- Büyüteç / Detay Gör: Satırın sonundaki simgeye tıkladığınızda sözleşmenin içeriği, atanan uzman ve hekim bilgileri karşınıza çıkar.
2. Sözleşme Dökümü (PDF) Nasıl Alınır?
İtiraf etmek gerekirse, sadece ekranda görmek bazen yetmez; denetimler veya dosyalama için bu belgenin çıktısı istenir. Zaten forumda da tecrübeli uzmanlar hep "Sözleşme detayına girdikten sonra üst kısımda yer alan 'Yazdır' veya 'PDF İndir' butonuyla resmi dökümü bilgisayarınıza kaydedin" der; bu çok yerinde bir tespittir, bizzat tecrübe ettim ordan biliyorum.2026 verileri, bu PDF dökümlerinin sağ üst köşesinde yer alan karekodun (QR kod), belgenin Çalışma Bakanlığı sisteminde kayıtlı ve geçerli olduğunun resmi kanıtı olduğunu gösteriyor.
3. Sözleşme Görünmüyorsa Muhtemel Sorunlar
2026 standartlarında modern bir panel olan isgkatip, eğer OSGB sözleşmeyi "Taslak" olarak bıraktıysa veya siz (işveren olarak) henüz e-devlet üzerinden onay vermediyseniz, sözleşmeyi "Aktif Hizmetler" listesinde göstermez.- Kontrol Edin: "Gelen Kutusu" veya "Onay Bekleyenler" kısmında OSGB'den gelen bir talep olup olmadığına bakın.
- Onay Süreci: Eğer sözleşme "Onay Bekliyor" durumundaysa, işveren e-devletiyle girip onay butonuna basılmadığı sürece bu hizmet yasal olarak başlamış sayılmaz haliyle.
Özetle: Sözleşmeniz "Süreç Yönetimi" -> "İSG Hizmet Alımları" menüsündedir. Detayına girerek PDF olarak indirebilir ve OSGB tarafından atanan profesyonellerin çalışma sürelerini kontrol edebilirsiniz.