Bilgilendirme Hijyen Eğitimi

Konu, 'Diğer Konular' kısmında volkan aydemir tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. volkan aydemir

    volkan aydemir TÜİSAG Üyesi



    Gıda takviyesi ilaç üretimi yapılan bir tesiste çalışanların hijyen eğitimi alması gerekir mi?



     
  2. experience

    experience TÜİSAG Üyesi



    Gıda takviyesi ilaç diye bir şey yoktur sevgili arkadaşım.Ya ilaç üretimi diyeceksin ya da gıda takviyesi diyeceksin.Gıda takviyesi üretimi dersen evet sonuçta adı üstünde takviye gıdadan bahsediyorsundur ve hijyen eğitimi gereklidir.



     
    zenecox ve volkan aydemir bu yazıya teşekkür etti.
  3. volkan aydemir

    volkan aydemir TÜİSAG Üyesi

    Bilgilendirmen için teşekkürler sevgili arkadaşım.

     
  4. uzakkk

    uzakkk TÜİSAG Üyesi

    5 Temmuz 2013 CUMA
    Resmî Gazete
    Sayı : 28698
    YÖNETMELİK
    Hijyen eğitimi yönetmeliğine bakmanızı öneririm. Sanırım aşağıda gerekli bilgiye ulaşabilirsin.....İyi çalışmalar.
    ÖNEMLİ DUYURU!!! Hijyen Eğitimi Kursları
    [​IMG]

    İşletme Sahipleri Hijyen Eğitimleri için bizimle iletişime geç kalmayın. Personelinizin eğitimlerini Temmuz 2014´ e kadar tamamlayınız...
    Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan komisyonca hazırlanan programlar aşağıda yer almaktadır.
    Bu kapsamda;
    Bu programlar Genel Müdürlüğümüze bağlı kurumlarca uygulanacak ve e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi düzenlenmesi, bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgenin geçerli olmayacağı,
    Daha önce alınan belgelerin geçerliliğinin olmaması ve bu yönetmelik kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarından alınacak belgeyle denk olmayacağı,
    Yönetmeliğin kapsadığı işyerlerinde ve mesleklerde, söz konusu kurss bitirme belgesi olmayan personelin çalıştırılamaması,
    Yönetmelikte bildirilen süre de göz önünde bulundurularak, öncelikle bu eğitim programları ilgili iş yeri sahipleri ve işletenlerine en kısa zamanda bildirilmesi ve eğitimleri başlatılması gerekmekte,
    denilmektedir.
    S.N.
    ALAN (FOET KODU) / PROGRAM
    SEVİYE
    SÜRE (SAAT)
    GENEL TOPLAM
    GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ (FOET KODU: 815)

    1
    Cilt Bakımı Hijyen Eğitimi
    40/8
    2
    Dövme ve Takı (Piercing) Hijyen Eğitimi
    40/8
    3
    Güzellik ve Saç Bakım Hizmetlerinde İşyeri Sahipleri veİşletenlerin Hijyen Eğitimi
    40/8
    4
    Kuaför (Kadın/Erkek) Hijyen Eğitimi
    40/8
    5
    Makyaj Hijyen Eğitimi
    40/8
    6
    Vücut Bakımı Hijyen Eğitimi
    40/8
    7
    Kaplıca, Hamam ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitimi
    40/8
    PAZARLAMA VE PERAKENDE (FOET KODU: 341)

    8
    Kantin İşletmeciliği Hijyen Eğitimi
    40/8
    9
    Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi
    40/8
    10
    Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi
    40/8
    11
    Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi
    40/8
    12
    Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi
    40/8
    YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ (FOET KODU: 811)

    13
    Aşçı Hijyen Eğitimi
    40/8
    14
    Bar Görevlisi (Barmen) Hijyen Eğitimi
    40/8
    15
    Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Hijyen Eğitimi
    40/8
    16
    Otel/Motel ve Lokanta Yöneticileri Hijyen Eğitimi
    40/8
    17
    Pastacı Hijyen Eğitimi
    40/8
    18
    Servis Görevlisi (Garson) Hijyen Eğitimi
    40/8
    19
    Şef (Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri) Hijyen Eğitimi
    40/8
    TOPLUM SAĞLIĞINI KORUYUCU HİZMETLER (FOET KODU: 853)

    20
    Su Temini (Üretimi) Hijyen Eğitimi
    40/8
    GIDA TEKNOLOJİSİ (FOET KODU:541)

    21
    Çay Üretimi ve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
    40/8
    22
    Gıda Kontrol Elemanı Hijyen Eğitimi
    40/8
    23
    Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
    40/8
    24
    Süt İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
    40/8
    25
    Sebze ve Meyve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
    40/8
    26
    Zeytin İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
    40/8
    Yayın:21.11.2013 - Güncelleme:21.11.2013 - 10:07 [​IMG]



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    volkan aydemir bu yazıya teşekkür etti.
  5. uzakkk

    uzakkk TÜİSAG Üyesi

    Sn. Aydemir , Konu ile ilgili olarak Hijyen yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı yazısını da gönderiyorum. Umarım işinize yarayacaktır.

     

    Ekli Dosyalar:

    zhr1972 ve volkan aydemir bu yazıya teşekkür etti.
  6. zhr1972

    zhr1972 TÜİSAG Üyesi

    İşçilere bu Eğitim'in verilmesini nasıl düzenlemek gerekiyor? MEB den randevu mu alınıyor eğitimler nerede yapılıyor?



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. uzakkk

    uzakkk TÜİSAG Üyesi

    Sorunuzun cevabını aşağıdaki dosyada bulabilirsiniz. İyi çalışmalar..uzm.dr.t.sarhan

     

    Ekli Dosyalar:

    zhr1972 bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica