Taslak Iş Güvenliği Uzmanlarinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkinda Yönetmelik Taslaği

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,247
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)

Ekli dosyalar

  • IsGuv.Uz.Gor.Yetki.Sor.Egi.Hak.Yon.Taslagi.docx
    1.3 MB · Görüntüleme: 310

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,247
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Taslakta yükümlülükler ile ilgili olan 3. Madde değiştirilmiş...

Mevcut yönetmelikte bulunan :


İş güvenliği uzmanlarının yükümlülükleri

MADDE 11 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yaparken, işin normal akışını mümkün olduğu kadar aksatmamak ve verimli bir çalışma ortamının sağlanmasına katkıda bulunmak, işverenin ve işyerinin meslek sırları, ekonomik ve ticari durumları ile ilgili bilgileri gizli tutmakla yükümlüdürler.

(2) İş güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesindeki ihmallerinden dolayı, hizmet sundukları işverene karşı sorumludur.

(3) Çalışanın ölümü veya maluliyetiyle sonuçlanacak şekilde vücut bütünlüğünün bozulmasına neden olan iş kazası veya meslek hastalığının meydana gelmesinde ihmali tespit edilen iş güvenliği uzmanının yetki belgesinin geçerliliği altı ay süreyle askıya alınır. Bu konudaki ihmalin tespitinde kesinleşmiş yargı kararı, malullüğün belirlenmesinde ise 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 25 inci maddesindeki kriterler esas alınır.

(4) İş güvenliği uzmanı, görevlendirildiği işyerinde yapılan çalışmalara ilişkin tespit ve tavsiyeleri ile 9 uncu maddede belirtilen hususlara ait faaliyetlerini, işyeri hekimi ile birlikte yapılan çalışmaları ve gerekli gördüğü diğer hususları onaylı deftere yazar.


Taslakta bulunan :

İş güvenliği uzmanlarının yükümlülükleri

MADDE 9 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yaparken, işin normal akışını mümkün olduğu kadar aksatmamak ve verimli bir çalışma ortamının sağlanmasına katkıda bulunmak, işverenin ve işyerinin meslek sırları, ekonomik ve ticari durumları ile ilgili bilgileri gizli tutmakla yükümlüdürler.

(2) İş güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesindeki ihmallerinden dolayı, hizmet sundukları işverene karşı sorumludur.

(3) İş güvenliği uzmanları, işverene yazılı olarak bildirilen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili alınması gereken tedbirlerden yangın, patlama ve benzeri hayati tehlike arz edenleri, belirlenecek makul bir süre içinde işveren tarafından yerine getirilmemesi hâlinde, işyerinin bağlı bulunduğu çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne yazılı olarak bildirmekle yükümlüdürler.

(4) İş güvenliği uzmanı, görevlendirildiği işyerinde yapılan çalışmalara ilişkin tespit ve tavsiyeleri ile 7 nci maddede belirtilen hususlara ait faaliyetlerini, işyeri hekimi ile birlikte yapılan çalışmaları ve gerekli gördüğü diğer hususları onaylı deftere yazar.
 

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,247
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Taslakta çalışma sürelerine 6. Madde eklenmiş...

İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri

MADDE 10 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:

a) 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan başına yılda en az 60 dakika.

b) Diğer işyerlerinden;

1) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 6 dakika.

2) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 8 dakika.

3) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 12 dakika.

(2) Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 2000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. Çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(3) Tehlikeli sınıfta yer alan 1500 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 1500 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. Çalışan sayısının 1500 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(4) Çok tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. Çalışan sayısının 1000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(5) İş güvenliği uzmanları sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunar. Birden fazla işyeri ile kısmi süreli iş sözleşmesi yapıldığı takdirde bu işyerleri arasında yolda geçen süreler haftalık kanuni çalışma süresinden sayılmaz.

(6) Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri için geçen süreler, iş güvenliği uzmanlarının çalışan başına ayırmaları gereken zorunlu sürelerin hesabında dikkate alınmaz.
 

trapezuslu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
633
Tepki puanı
456
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
"Sürelerde daha sonra iyileştirme yaparlar" diye ümit edenlere cevap olmuş. Genel olarak elektronik bildirimlerden bahsetmiş ve iş güvenliği uzmanının sorumluluklarını artırmış veya netleştirmiş gibi. Bir de Madde 10, 6. fıkra ile "fıkra" gibi yaşadığımız ortama uymayan bir madde koymuş. İnsanları üç kağıta teşvik ediyor. :)
 

Ersgur

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Haz 2013
Mesajlar
231
Tepki puanı
127
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
3) İş güvenliği uzmanları, işverene yazılı olarak bildirilen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili alınması gereken tedbirlerden yangın, patlama ve benzeri hayati tehlike arz edenleri, belirlenecek makul bir süre içinde işveren tarafından yerine getirilmemesi hâlinde, işyerinin bağlı bulunduğu çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne yazılı olarak bildirmekle yükümlüdürler.

yüksekte çalışma ve diğer tehlikeler bunun içine giriyormu ki nedersiniz
yangın, patlama ve benzeri hayati tehlike arz edenleri, (toplu ölüme yol açabilecekler olabilir mi )
 

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,247
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Mevcut yönetmelikte yükümlülüklerde geçen madde taslakta yetkilerin askıya alınmasında geçiyor. Ayrıca ihtar puanları 2 katına çıkartılmış ( Mevcut yönetmelikte 100/200 taslakta 200/400 puan )

Yetkilerin askıya alınması ve iptali


MADDE 30 – (1) Bu Yönetmelik uyarınca yetkilendirilen veya belgelendirilen kişi ve kurumların belgelerinin geçerliliği ihtar puanları toplamının, kişiler için 200, kurumlar için 400 puana ulaşması durumunda altı ay süreyle askıya alınır.

(2) Kurumların yetki belgelerinin geçerliliğinin altı ay süreyle askıya alınması işlemini gerektiren durumların, bir vize süresi içinde tekrarı halinde bir yıl süreyle yetki belgesinin geçerliliği askıya alınır.

(3) Çalışanın ölümü veya maluliyetiyle sonuçlanacak şekilde vücut bütünlüğünün bozulmasına neden olan iş kazası veya meslek hastalığının meydana gelmesinde ihmali yargı kararı ile kesinleşen iş güvenliği uzmanının belgesi altı ay süreyle askıya alınır.

(4) Yetki belgelerinin geçerliliği askıya alınan kişi ve kurumlar askıya alınma süresince bu Yönetmelik kapsamındaki yetkilerini kullanamazlar. Ancak, yetki belgesinin geçerliliği askıya alınan veya belgesi doğrudan iptal edilen eğitim kurumunun faaliyeti onaylı programlar bitinceye kadar devam eder. Askıya alınma süresi, programın bitiminde başlar. Yetki belgesinin geçerliliği askıya alınan veya doğrudan iptal edilen kurumlar taahhüt ettikleri hizmetleri herhangi bir ek ücret talep etmeden bir başka eğitim kurumundan temin etmek zorundadırlar.

(5) Yetki belgesinin geçerliliğinin askıya alınması veya doğrudan iptali durumunda önceden yapılan aday kayıt işlemlerinden doğan hukuki sonuçlardan iptal edilen veya geçerliliği askıya alınan yetki belgesi sahipleri sorumludur.

(6) Bu Yönetmelik uyarınca yetkilendirilen kişi ve kurumların yetki belgeleri;

a) Bakanlıkça belirlenen esaslara aykırı şekilde şube açmaları, yetki aldığı adres veya il sınırları dışında hizmet vermeleri,

b) Sunmakla yükümlü oldukları hizmetlerin tamamını veya bir kısmını devretmeleri,

c) Bir vize döneminde üçüncü defa yetki belgelerinin geçerliliğinin askıya alınmasını gerektiren şartların oluşması,

d) Belgesi askıda olan kişi ve kurumların bu süre içinde faaliyetleri ile ilgili sözleşme yaptıklarının veya hizmet vermelerinin tespiti,

e) Adres ve unvan değişikliği ile ilgili bildirim yükümlülüğünü zamanında yerine getirmemesi,

f) Eğitim Kurumu kurucusu veya ortağı olması uygun olmayan kişi veya şirketlerin yetkilendirilmiş bir eğitim kurumuna kurucu veya ortak olması,

hallerinden birinin varlığı halinde doğrudan iptal edilir.

(7) Bakanlığa bildirilen sözleşme veya eğitim katılım belgesi gibi her türlü evrakta gerçeğe aykırı beyan veya imzanın tespit edilmesi halinde, eğitim kurumunun yetki belgesi doğrudan iptal edilir, sorumlu müdürün eğitici belgesinin geçerliliği ise bir yıl süreyle askıya alınır. Aynı tespitte eğiticilerin kusurunun olması halinde, kusuru olan eğiticinin belgesinin geçerliliği bir yıl süreyle askıya alınır.

(8) Belgesi iptal edilen işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı eğitici belgesi, iş güvenliği uzmanlığı belgesi sahiplerinin iptal tarihinden itibaren iki yıl içerisinde yaptığı başvurular, iki yılın tamamlanmasına kadar askıya alınır.

(9) Yetki belgesi iptal edilen eğitim kurumları ve bu kurumlarda kurucu veya ortak olanların iptal tarihinden itibaren üç yıl içerisinde yaptığı başvurular, üç yılın tamamlanmasına kadar askıya alınır.

(10) İşyeri hekimliği veya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi için yetki alan eğitim kurumu, her iki eğitim için de yetki almak istediğinde başvurusu tek belge olarak değerlendirilir ve “İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu” belgesi düzenlenir.
 

ERKİN NEJAT DEMİRTÜRK

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
30
Tepki puanı
10
Meslek
Uzman Adayı (C)
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik Taslağı için

http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portal?page=duyuru&id=igu_gorev_yetki_taslak
Bence uzman çalışma süreleri artırılması gerekiyor.Mevcut süreler ile isg hizmetleri vermek bir hayal.Bu süreler sadece bir iş kazası olması durumunda günah keçisi olarak isg uzmanını hedef göstermek.böyle giderse yakında bayağı bir uzman içeriye girecek gibi gözüküyor.
 

Ersgur

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Haz 2013
Mesajlar
231
Tepki puanı
127
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
yangın, patlama ve benzeri hayati tehlike arz edenleri, demekle sadece toplu ölüme sebebiyet verenlerden mi bahsediyor
örneğin inşaatta bir kişinin yüksekten düşme ihtimali varsa bildirim mecburiyeti yok gibi mi?
 

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,247
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
3) İş güvenliği uzmanları, işverene yazılı olarak bildirilen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili alınması gereken tedbirlerden yangın, patlama ve benzeri hayati tehlike arz edenleri, belirlenecek makul bir süre içinde işveren tarafından yerine getirilmemesi hâlinde, işyerinin bağlı bulunduğu çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne yazılı olarak bildirmekle yükümlüdürler.
yüksekte çalışma ve diğer tehlikeler bunun içine giriyormu ki nedersiniz
yangın, patlama ve benzeri hayati tehlike arz edenleri, (toplu ölüme yol açabilecekler olabilir mi )

Taslakta yazılı olduğu halde toplu korumadan bahsettiği düşünülebilir. Bu durumun yazıya dökülerek netleştirilmesi uygun olacaktır. Yoksa bu durum bizi bildirimde ikileme düşürebilir. Toplu koruma durumunda mı geçerli olacak !!!????
 

İlker ALTAN

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Tem 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Taslakta yazılı olduğu halde toplu korumadan bahsettiği düşünülebilir. Bu durumun yazıya dökülerek netleştirilmesi uygun olacaktır. Yoksa bu durum bizi bildirimde ikileme düşürebilir. Toplu koruma durumunda mı geçerli olacak !!!????
haklısınız, daha çok ikilemde bırakacak bizleri.
 

emrah_isg

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 May 2013
Mesajlar
23
Tepki puanı
7
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar eskide ne vardı yenide neler geldi açıklayabilecek arkadaşlar varmı?
 

faruk alkan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Sanırım,
Sınıf yükseltme için yine geçici madde koymuşlar
 

NeoCrown

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Ara 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Bu işverenler risk değerlendirmesi yapabiliyor madem, biz neden bu kadar risk analiz yöntemleri falan öğreniyoruz?
Burda bir hata var bence. Risk değerlendirmesini sadece iş güvenliği uzmanı yapabilmeli. Hasta kendisi reçete yazabiliyormu ki.
Yada igu imzasız risk değerlendirmeleri geçersiz olmalı.
Şablonlar oluştuktan sonra kimse risk değerlendirmesi yaptırmayacaktır. Gerçi şimdide copy paste yapılıyor ya.
Kanunun lafzına bakıldığında da bu sonuç çıkıyor aslında. Konu hakkında hiç bir bilgisi olmayan işverenin bunu yapabilme yetkisinin olması anlaşılır birşey değil.
Yeni yönetmelik taslağında bu konuda görüşülsün, dernek olarak bu konuyu bakanlığa iletelim.
En azından İGU olarak bir değerimiz olur belki.
 

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
3,013
Tepki puanı
3,507
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI - İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

Bu dosya Kaan SAKA kullanıcı isimli üyemiz tarafından Dosya İndirme Alanında paylaşılmıştır.

Dosya açıklamasından görüntü aşağıdaki gibidir;
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş güvenliği uzmanları, eğitim kurumları ve eğiticilerin, nitelik, eğitim, kontrol, denetim ve belgelendirilmeleri ile görev, yetki, sorumluluklarını ve çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 –...

Bu dosyanın paylaşıldığı yere ulaşmak için tıklayın..
 

Raptor

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Haz 2012
Mesajlar
21
Tepki puanı
27
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bu taslakta da kurumsal yapılar yine düşünülmemiş. 2016 da kamu zorunluluğundan sonra bir sürü değişiklik daha gelecek. Bu yaştan sonra bir de Hukuk bilgisi peşinde koşmak.......... ben Mühendisim ve Uzmanlık işi de tamamen teknik bir konu olmalı kanımca; işi gücü bırakıp sürekli mevzuat takip etmek gerçekten bıktırıcı bir iş.
Hep diyorum yine tekrar edeyim: Kurumsal yapılarda çalışan sayısından ve tehlike sınıfından bağımsız olarak İSGB kurulması zorunlu hale getirilmeli ve organizasyon yapısı belirlenmeli, İşveren kararına bırakılmamalı. İGU ve İYH arasındaki sorumluluk ve yetki karmaşası giderilmeli, örneğin toz, gürültü ve aydınlatma ölçümü İGU sorumluluğunda ama bunlar kazaya değil Meslek hastalığına neden olmakta dolayısıyla periyodunu ve ölçüm konumunuİYH belirlemeli İGU da ölçüp/ölçülmesini sağlayıp raporla sunmalıdır. Bu ve benzeri örnekler emin olun kamu ve kurumsal yapılarda sorun olacak/olmakta.
Diğer konu Eğitim kayıtları ve planlaması kesinlikle İGU na bırakılmamalı veya bırakılıyorsa Eğitim departmanı İSGB ye bağlanmalı. Emin olun Eğitim Departmanı çalışanları İGU na çok sorun çıkartacak.
İSGB nin kesinlikle organizasyon şemasındaki yeri açık açık yazılmalı. (Kurumsal yapılarda Genel Müdür, Direktör vs.... gibi) Yoksa bir karmaşa ve sorun daha yaşanır.

Bu sorunlar İGU ların sürekli olarak yıpranmasına ve mobbing mağduru olmasına yol açar.

Kazasız ve sorunsuz günler dileğiyle
 

süleymanyılmaz

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
224
Tepki puanı
395
Medeni hal
Bekar
Meslek
İş Veren
İş güvenliği uzmanlarının nitelikleri ve görevlendirilmeleri

MADDE 5 – (1) İşverence iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilecekler, bu Yönetmeliğe göre geçerli iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olmak zorundadır.

(2) İş güvenliği uzmanlarından; (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler.
 

süleymanyılmaz

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
224
Tepki puanı
395
Medeni hal
Bekar
Meslek
İş Veren
Bence en önemli madde 5. madde. Artık herkes kendi sınıfına bakacak
 

alper akpunar

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
17
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
6331 sayılı kanunda geçen İş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü
GEÇİCİ MADDE 4 – (1) Bu Kanunun 8 inci maddesinde belirtilen çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde (A)
sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, bu işyerlerinde Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten
itibaren dört yıl süreyle (B) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi; tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde
ise (B) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, bu işyerlerinde Kanunun yürürlüğe girdiği
tarihten itibaren üç yıl süreyle (C) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi kaydıyla yerine getirilmiş
sayılır.
bu nedenle C sınıfı 20/06/2015 e kadar tehlikeli sınıfa B sınıfı uzman 20/06/2016 tarihine kadar çok tehlikeli işyerlerine bakabiliyor..
 

Ersgur

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Haz 2013
Mesajlar
231
Tepki puanı
127
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
işvereni kesin bir dille ihbar edin diyor iş güvenliği uzmanlarının yükümlülüğü maddesinde ,etmeyen uzman yandı demektir.
ihbar edende işinden olacak buyrun burdan yakın bakalım:düşünceli:
 

servey

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
20
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman (C)
Geçirdiğimiz denetimler müfettişler dedi ki kim uymuyor söyleyin biz devlet adına gidip denetleyelim?Hangi birisini mesela? Herkes biliyor işverenin şikayet edilemiyeceğini
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.