Soru Klor Zehirlenmesi

Konu, 'Kimyasallar ile Çalışmada Emniyet' kısmında Musa Kıransoy tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Musa Kıransoy

    Musa Kıransoy TÜİSAG Üyesi



    Arkadaşlar sizlerin bir konuda yardımına ihtiyacım var, Özetle;

    Salça üretimi (Gıda üretimi ) yapan bir firmada gıdaların temizlenme işinde, kullanım suyunda klor dan dolayı sık sık zehirlenme oluyor. Bu çalışmayı tehlikesiz duruma getirmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz,
    Klorün MAK değerine uygun çalışılıp çalışmadığını mı kontrol edeyim,
    Yoksa hangi tip maske kullanılacaksa maske mi kullanayım..
    Yoksa temizlem için uygun başka bir kimyasal tavsiye edermisiniz.?
    Yoksa ....
    Yoksa...
    Sizlerin de fikirlerini alabilirmiyim.



     
  2. Cem AKBULAK

    Cem AKBULAK TÜİSAG Üyesi



    kullandığınız klor elementer klor ise;
    onun yerine daha az tehlikeli ve daha az zararlı hipoklorür solüsyonu kullanabilirsiniz.(İKAME)
    ancak bu solüsyonun raf ömrü sınırlı olup,suya katıldığında yan ürünler oluşabilir.
    pahalı olup,korozif etkisi fazladır ve dikkatli kullanım ve eğitim gerektirir.
    öncelik insan sağlığı olduğuna göre tercih sizin sayın kıransoy...



     
  3. Musa Kıransoy

    Musa Kıransoy TÜİSAG Üyesi

    Öncelikli düşüncemiz can olduğundan dolayı gerek kimyasal çeşitleri gerek kullanım yöntemleri en az riski taşıyanı seçmek içindir. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

     
  4. sinan anttest

    sinan anttest TÜİSAG Üyesi

    Klorla dezenfeksiyon yapılan alanı kapalı bir alan haline getirebilirsiniz
    yoksa.... çalışma ortamında uygun havalandırma koşullarını sağlayabilirsiniz.
    Klorun kısırlık yapan etkisi olduğunu hatırlıyorum çalışanlar(meslek hastalığı) ve işletme için büyük sıkıntılar yaratabilir(tazminat)
    maske kullandırmayı çözüm olarak düşünürseniz kullanılan maskenin hava beslemesi olmalı diğer türlüsadece solunan miktarı azaltırsınız tahriş edici etkisi sebebiyle gözlükte kullanılmalı temiz hava beslemeli maske çözüm olabilir kesin olarak yapılması gereken birşey varsa kapalı bir ünitede ön yıkama yapılamalı (işçi ortamda bulunmamalı)



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. Musa Kıransoy

    Musa Kıransoy TÜİSAG Üyesi

    Peki arkadaşlar bu klorün ortamdaki değerini ölçen bir cihaz tavsiye edermisiniz

     
  6. Aslı AKBABA

    Aslı AKBABA TÜİSAG Üyesi

    Klor yerine ozon ile dezenfeksiyon yöntemini uygulatabilirsiniz.Aynı zamanda gıda dezenfeksiyonunda organik ve kalıntı bırakmayan istiridye kabuğundan imal edilmiş dezenfektanlar mevcut,öneririm.Klor kalıntı bırakıp kanserojen risk taşıdığı için tercih edilmemeli



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Musa Kıransoy bu yazıya teşekkür etti.
  7. Ersin

    Ersin TÜİSAG Üyesi

    gıda temizlemesi yapan (kapalı ortam) makina araştırın bence, bu makinayı yapan firma varsa temizleme ürünü de tavsiye edecektir

     
    Musa Kıransoy bu yazıya teşekkür etti.
  8. serhat güler

    serhat güler TÜİSAG Üyesi

    maske kullandırmak bir çözümdür ancak herşeyden önce kullandığınız klorun msds'ini bi okumanız gerekir.

     
    Musa Kıransoy bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica