Risk D. Restoranlarda Risk Analizi

Konu, 'Hizmet Sektöründe İSG Uygulamaları' kısmında gokaysener tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. gokaysener

    gokaysener TÜİSAG Üyesi



    Merhaba arkadaşlar restoranlarda risk analizi yaparken dikkat etmemiz gereken konular nelerdir her bölüm için ayrı ayrı risk analizi yapmamıza gerek var mı? Elinde bunun için örnek risk analizi olan arkadaş varsa paylaşımda bulunursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler herkese iyi çalışmalar



     
  2. savasci

    savasci TÜİSAG Üyesi



    Yardımcı olacak arkadaş yok galiba..



     
  3. denizdeniz

    denizdeniz TÜİSAG Üyesi

    Risk değerlendirmesi, kontrol, ölçüm ve araştırma
    MADDE 10 (1) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Risk değerlendirmesi yapılırken aşağıdaki hususlar dikkate alınır:
    a) Belirli risklerden etkilenecek çalışanların durumu.
    b) Kullanılacak iş ekipmanı ile kimyasal madde ve müstahzarların seçimi.
    c) İşyerinin tertip ve düzeni.
    ç) Genç, yaşlı, engelli, gebe veya emziren çalışanlar gibi özel politika gerektiren gruplar ile kadın çalışanların durumu.
    (2) İşveren, yapılacak risk değerlendirmesi sonucu alınacak iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile kullanılmasıgereken koruyucu donanım veya ekipmanı belirler.
    (3) İşyerinde uygulanacak iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, çalışma şekilleri ve üretim yöntemleri; çalışanların sağlık ve güvenlik yönünden korunma düzeyini yükseltecek ve işyerinin idari yapılanmasının her kademesinde uygulanabilir nitelikte olmalıdır.
    (4) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlar.


     
    icould1907 bu yazıya teşekkür etti.
  4. savasci

    savasci TÜİSAG Üyesi

    arkadaş ben değişik risk analizleri ile kendimizi geliştirmemiz için o şekilde bir yazı yazdım. yoksa yönetmelik çıkmadan zaten ben risk değerlendirmesini o şekilde yapıyorum. bir arkadaş cafe ve resturant için yazı yazmış kimse cevap vermemiş demek ki kimse bu işyerlerinde faaliyet göstermiyor. biz şirket olarak yaklaşık 15 tane cafe ve resturanta hizmet verdik veriyoruz.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. Abdullah Güldoğan

    Abdullah Güldoğan TÜİSAG Üyesi

    Böyle yerler için yaptığınız hizmetleri paylaşırsanız herkesin ilave edeceği yada düzeltme yapacağı yerler olacaktır.

     
    samet19 bu yazıya teşekkür etti.
  6. krmbz

    krmbz TÜİSAG Üyesi

    Bu durumda sizden daha iyi kimse yardımcı olamaz. Neden yardımcı olmak için tecrübelerinizi paylaşmıyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız, hem soru soran arkadaşa yardımcı olan biri olmuş olur, hemde bizlerde sizin tecrübenizden faydalanır, kendimizi bu sektör konusunda geliştirme şansı elde ederiz.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    İbrahim, samet19, Burak Vahit Duman ve 2 kişi daha buna teşekkür etti.
  7. Burak Vahit Duman

    Burak Vahit Duman TÜİSAG Üyesi

    yapmış olduğunuz risk analiz örneklerini heyecanla bekliyoruz

     
  8. savasci

    savasci TÜİSAG Üyesi

    Örnek formatı yeni yönetmeliğe revize ederek kullanabilirsiniz. başka firmalar için yapılmış bir risk analizi kopyala değiştir yapıştır olmaz. herkez temel eğitimleri almış olarak bu format üzerinden riskleri azaltabilir.

     

    Ekli Dosyalar:

  9. Kısacası vermeyeceğim desenize Sayın Savasci :)

     
    savasci bu yazıya teşekkür etti.
  10. samet19

    samet19 TÜİSAG Üyesi

    Sayın Savaşçı,
    İŞ GÜVENLİĞİ açısından Türkiye olarak çok geride kaldık.Yeni yapılandırmalarla Türkiye iş güvenliğe her geçen gün ceza söz konusu olduğu için verdiği ön plana çıkıyor.Biz iş güvenliği uzmanları olarak bu yapılandırmanın içine dahil olduk.Fakat ben ve benim gibi yeni başlayan uzman arkadaşların teorik dışında tecrübesi olmadığı kanaatindeyim.Sizin gibi tecrübeli arkadaşların paylaştığı bilgiler sayesinde bizimde iş güvenliği sayesinde yetişmemizi kolaylaştıracağını düşünüyorum.Sizde kendinizce haklı olabilirsiniz.Emek harcayıp hazırladığınız çalışmalarınızı bizimle paylaşmak istememenizle.Fakat şunu unutmayın ki bilgiler paylaşıldıkça doğruluğu onaylanır.
    Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim.Selametle.

     
    Tuğba Ayhan ve ikarateke bu yazıya teşekkür etti.
  11. Hakan FIRAT

    Hakan FIRAT TÜİSAG Üyesi

    Her türlü evrağın paylaşılmasında hemfikirim ama konu rik analizi oldumu fark lı düşünüyorum. evet şimdiye kadar bir çok risk analizi paylaştım. Arkadaşlar lütfen artık işin iyice cıvkı çıktı. apartman, lokum fabrikası, şeker fabrikası, market, restorant................................................ sonu gelmiyor. Lütfen biraz üretici olalım . deneyein yapın paylaşın yorumlayalım hazır balık isterseniz, balık tutmasını çok geç öğrenirsiniz.

     
    Barış TÜRK ve sevgay bu yazıya teşekkür etti.
  12. samet19

    samet19 TÜİSAG Üyesi

    Sayın HKNFRT,
    ''Hazır balık isterseniz,balık tutmasını çok geç öğrenirsiniz.'' lafınıza katılıyorum.Fakat balık tutmasını öğreninceye kadar geçen zaman riskli zaman değildir.İsterse 1 yılda öğrenilsin.Fakat konu İSG olduğu için öğrenme zamanı ve öğrendiğini uygulama zamanının gecikmesi bizim aleyhimizedir.Paylaşılan formatları olduğu gibi uygulamaktansa üzerinde çalışmalar yapmak bizi birazda olsa bir öne götüreceği düşüncesindeyim.Kazasız günler diliyorum

     
    keskinkilic, seniso, adova ve 1 kişi daha buna teşekkür etti.
  13. lütfen kimse diğerinin dürüstlüğünü sorgulamasın arkadaşlar hem de burada ve bu şekilde.

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica