Eğitim-Sunum Yüksekte Çalışma Isg Ve Ekipmanlar

A. Aytuğ KADIOĞLU

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir sunum olmuş. Elinde dikey yaşam hattına emniyet kemeri bağlanmasıyla ilgili görsel ve doküman olan var mı arkadaşlar?
 

Tolga_34

Deneyimli Üye
Vip Üye
Hatta, forumdan bulduğum dosyayı buraya yükleyeyim. (Tam olarak forumda nerede olduğunu hatırlamıyorum, bulamazsanız diye)
Yüksekte Çalışma Ekipmanları konusunda Türkçe çok güzel hazırlanmış bir eğitim sunumu.
 

Ekli dosyalar

  • isgfrm_YuksekCalismalardaGuvenlikEkipmanları.ppt
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,909

Emre DEDE

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Yüksekte Çalışma İsg Özet Halidir Kendi Çalıştığım Şirket İçin Hazırlamış Bulunmaktayım. Eksik Bir Yer Tespitiniz Varsa Ya Da Yanlış Lütfen Bildirin! (Teşekkür Etmek İçin Lütfen Teşekkür Et Yazısına Tıklayın)
 

Ekli dosyalar

  • Yüksekte Çalışma İSG SAMULAŞ.ppt
    15.5 MB · Görüntüleme: 2,243

Hakan COŞKUN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Şahsi fikrim;sunum gayet güzel olmuş fakat yazı kısımlarını bazı yerlerde uzun tutmuşsun.Sunum da baya bir uzun.Bu da sunum sırasında dinleyicilerin yer yer sıkılmalarına sebep olacaktır.
 

MehmetZengin

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Bu şekilde bir bina inşaatında hiç bulunmadım. Yazacaklarım bir soru gibi düşünülsün lütfen.
Slaytlarda gördüğüm kadarı ile bir iş yapılmış bitmiş (bina yapımı devam ediyor ancak bayaca bir kat çıkılmış). Orada uzunca bir müddet bir açıklık olmuş sanırım? Daha sonra halatla o kota inilmiş elde matkap karabina için mesnet yeri deliniyor. Acaba orada öle bir boşluk olacağı projede yokmuydu? proje devam ederken beton içersine ankraj demirleri konulamazmıydı? ve her 2-3 katta bir ağ konulsa olmazmıydı acaba? üzeri koruyucu (beton vb yapışacak malzemeyi tutmak için) bir örtü ile örtülebirlimiydi? Ve tabi örtülürse günlük temizlenmeli. Veya çalışma olan kat kapatılırsa da olabilir belki? Bir sonraki gördüğüm nokta, ağı koyduğumuz katın üstünde hadi diyelimki 10-15m daha yukarsında çalışan korundu, ya ağın altındaki katlardakiler ne olacak? sanki ağın altında da baya bir kat var gibi? Bana bu slaytlar baya bir personel baya bir zaman riske atılmış gibi hissettirdi. Umarım yanılıyorumdur. Yanılıyorsam eğer sunum için konulan fotolar eksik kalmış. İşin son hali yok. Bu tip yüksek yapılarda çalışanlar tecrübelerini aktarırsa sevinirim.
 

Tolga_34

Deneyimli Üye
Vip Üye
Diamond of İstanbul ya da diğer adı ile Safir, Türkiyenin en yüksek binası 200 metrenin üzerinde :) Hatta en üst teras katına ziyaretçi dahi kabul ediliyor, İstanbul panoramasını seyretme amaçlı olarak. Google üzerinde "Diamond of İstanbul" diye aratırsanız, temelden başlayan inşaat resimlerine de ulaşabilirsiniz.
Ben bu dokumanı internet üzerinde Yüksekte Çalışma konusunda araştırma yaparken buldum ve inceledim.
Dokumanın 9 ncu sayfasında yapılan işlemin amacı yazılmış. Emniyet ağı kurulan yer dikkat ederseniz Asansör Shaft boşluğu. Bina yüksekliği ise 200 metrenin üzerinde. Ben daha da detayını inceleyip okudum, gergisi yapılan ağ sadece bir yere konulmamış, o boşluğun içinde belli metrajlarda ağlar gerilmiş.
Bu dokumanın amacı ise, yüksek katlardaki boşluklara emniyet ağlarının nasıl gerilebileceği; bu boşluklardan geçen borulara nasıl kaynak yapılacağı vb. konularda neler yapılması gerektiği tanıtıcı resimlerle anlatmaktır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.