- Katılım
- 17 Eki 2012
- Mesajlar
- 3,288
- Tepki puanı
- 3,349
- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (C)
Tekrarlanma periyodunda bir değiklik yapılmamış, aynı şekilde devam edecek.eğitimlerin tekrarlanma peryoduna değinilmemiş. mevcudu mu baz alacağız , soru işareti.
Eğitim vermek için en az 2 belgeye ihtiyaç vardır. Birincisi İSG profesyonellik belgesi (İş Güv Uzm. Sertifikası, İş yeri Hekimliği sertifikası gibi), diğeri de pedagojik formasyon alındığına dair sertifika (bu sertifika yoksa alınacak 45 saatlik eğiticilerin eğitimi belgesi de geçerlidir). İkinci belge henüz çok sorgulanmıyor. Ancak iş müfettişlerinin bir kısmı bu belgeyi de sorguluyor. Süreç içinde tümü sorgulayacaktır.Ben kamuda çalışıyorum.ç sınıfı belgem var.çalışanların eğitimini verebilirmiyim.bunun için extra bir belgeye ihtiyaç varmı..tskler
Pedagolojik formasyon olması biraz garip olmuş olmuş ben bu evrağın istenilmesi durumunu mantıklı bulmuyorum. Sonuçta çoçuk ile ilgili değil yetişkin eğitimi veriyoruz. Androgoji üzerine bir sertifikaya sahip kişiler olsa daha mantıklı olur.Eğitim vermek için en az 2 belgeye ihtiyaç vardır. Birincisi İSG profesyonellik belgesi (İş Güv Uzm. Sertifikası, İş yeri Hekimliği sertifikası gibi), diğeri de pedagojik formasyon alındığına dair sertifika (bu sertifika yoksa alınacak 45 saatlik eğiticilerin eğitimi belgesi de geçerlidir). İkinci belge henüz çok sorgulanmıyor. Ancak iş müfettişlerinin bir kısmı bu belgeyi de sorguluyor. Süreç içinde tümü sorgulayacaktır.
Bilginize sunulur.
Eğitimlerin kesintisiz verilmesi yazmıyor aksine mevcut yönetmelikte sınır vardı en az 4 saat verebilirsin onu kaldırmış.Uzaktan eğitim kavramı, daha detaylandırılırken, ilk işe giriş eğitimlerinin hariç tutulması iyi olmuş.
Bunun yanında, ilk İSG eğitimlerinin önemi daha çok arttırılmış ve 4 saat ve katları uygulaması kaldırılmış, kesintisiz verilmesini şart koşuyor.
Çalışan aynı/benzer iş kolunda çalışmış ise, daha önce alınan İSG eğitimlerinin geçerli sayılması ve sadece üzerine yeni iş yerine ait risklerin eğitiminin verilmesi, işveren açısından İSG eğitimlerini kolaylaştırıcı bir unsur olmuş.
İlk alınan İSG eğitimlerinin geçerliliği, kontrolü ve denetimi, İş kazalarının önlemesi anlamında kritik önem taşıyor.
Siz eziyet derseniz verdiğiniz eğitime zaten baştan kabul edersiniz oradan bir hayır çıkmayacağını.Eğitimlerin kesintisiz verilmesi yazmıyor aksine mevcut yönetmelikte sınır vardı en az 4 saat verebilirsin onu kaldırmış.
İlk eğitim harici devam eden yıllardaki eğitim süresini de esnetmiş.
Ayrıca mevcutta az tehlikeli de de başlangıç eğitimi yüz yüze verilmek zorundaydı onu esnetmiş.
Öneri olarak şunu söyleyebilirim;
Eğitim konularının hepsini aynı dönemde vermek yerine, bu eğitim konularından ilgili olanları yıllara bölmek kaydıyla bir iki konuda daha detaylı eğitim verilebilir ve her yıl aynı konuları dinleme eziyetinden çalışanlar kurtarılabilir.
Ben demiyorum işçiler diyor.Siz eziyet derseniz verdiğiniz eğitime zaten baştan kabul edersiniz oradan bir hayır çıkmayacağını.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.