Muazzam bir bilgi paylaşımı, emeğiniz ve mesainiz için çok teşekkürler.
Ben teşekkür ederim
Alttaki diyagram "Risk Analizi"nde tek bir madde için yol haritasıdır.
risk analizinin şiddeti/risk skoru yüksek, "Acil Durum" niteliği oluşturabilecek her kaleminde bu süreç tekrarlanarak tatbik edilir.
Risk analizinde her riske bir numara verdiniz, bu numaranın karşılığı bu etapların her birinde cevap bulması gerekiyor.
inşallah faydalı olur.
Akılları karıştıran 2 husus gerçekleşti: Bakanlık kılavuz yayınladı ancak kılavuzda böyle detaylar yok olarak algılandı, kılavuzdaki bilgiler genelleme ve temsilidir, 5 milyon işyerinin tüm detaylarını harfiyen karşılaması mümkün değilken genellemeler normaldir.
ikincisi birkaç kişi/kurum kopyala yapıştırla çalışmalarını yaptı, kontrollerde kimse bir söz söylemedi. Halen özellikle ölümlü davalar sürecinde
mahkemece reddedilen "risk analizi" "adp" vb çalışmalar mevcuttur.
Risk analizi tüme varım metodunu kullanır. Nihai çalışma üzerinden tümden gelim metoduyla risk analizinde unutulan, eksik görülen hususları yakalama imkanınız vardır. İşyerindeki uyarı levhaları, talimatlar, tahliye planı üzerindeki işaretlemelerin her birinin risk analiznde de karşılığının varlığını sorgulamak gerekir.
Risk analizinde hiçbir karşılığı olmayan konu/durum için tatbikat yapmanız yersizdir. seçeceğiniz konu/senaryo, riskin gerçekleşmesi üzerine kurgulanmalıdır.
OSGB veya İGU olarak işverene doğru bilgilendirme yapma zorunluluğunuz mevcutken, zararın rücu edilmesinden sorumluluğun eksik/yanlış bilgilendirme neticesinde isg biriminde olacağına varıncaya kadar birçok problemle karşılaşabilirsiniz. çalışmalarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
