- Katılım
- 24 Kas 2012
- Mesajlar
- 101
- Tepki puanı
- 61
- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
MADDE 11 – (1) İşveren; işyerlerinde tehlike sınıflarını tespit eden Tebliğde belirlenmiş olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 30 çalışana, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 çalışana ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 çalışana kadar;
a) Arama, kurtarma ve tahliye,
b) Yangınla mücadele,
konularının her biri için uygun donanıma sahip ve özel eğitimli en az birer çalışanı destek elemanı olarak görevlendirir. İşyerinde bunları aşan sayılarda çalışanın bulunması halinde, tehlike sınıfına göre her 30, 40 ve 50’ye kadar çalışan için birer destek elemanı daha görevlendirir.
(2) İşveren, ilkyardım konusunda 22/5/2002 tarihli ve 24762 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İlkyardım Yönetmeliği esaslarına göre destek elemanı görevlendirir.
(3) Her konu için birden fazla çalışanın görevlendirilmesi gereken işyerlerinde bu çalışanlar konularına göre ekipler halinde koordineli olarak görev yapar. Her ekipte bir ekip başı bulunur.
(4) İşveren tarafından acil durumlarda ekipler arası gerekli koordinasyonu sağlamak üzere çalışanları arasından bir sorumlu görevlendirilir.
(5) 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde birinci fıkrada belirtilen yükümlülüğü yerine getirmek üzere bir kişi görevlendirilmesi yeterlidir.
Şimdi Ekip oluşturabilmemiz için asgari ölçek olarak çalışan sayısı çok tehlikeli sınıf için 30'u, tehlikeli sınıf için 40'ı, az tehlikeli sınıf için 50'yi geçmesi mi gerekiyor?
Bir de ''uygun donanıma sahip ve özel eğitimli'' olabilmesi için çalışanın bu iki konu için itfaiye tarafından mı eğitilmesi gerekiyor?
Eğitimi itfaiye de verebilir. Ama eğitim işyerinde İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi de verebilir. diyor yönetmelik. (İşyerlerinede Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik Madde:15/3)