- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (C)
Herkese merhaba. Uzman değilim ancak uzman olmak istiyorum. Ahmet Yesevi Uzak Eğitim bölümüne B sınıfı için ön müraacatımı yaptım. Konya'da yaşadığım için burada B sınıfı uzmanların aldığı maaşı merak ettim ve daha ilk OSGB 2000-2500 arası dedi. Ben şu anki işimden çok stresli ve çok riskli olduğu için kaçıyorum burada takribi 2600-3000 arası alıyorum (performans primine göre sürekli değişiyor ama skala min-max böyle). Şimdi Aralık ayınca C sınıfı sınavında başarılı olsam B'ye 2000 veren kişi bana muhtemel ya asgari ücret verir ya da 1700 lira. Yüksek lisans ücreti 6000. Onun parasını çıkarabilmek için teklif edilen paraya göre 2 ay yemeden içmeden çalışmam gerekiyor ve bir sene ayırıp yüksek lisanstan başarıyla mezun olup üstüne üstlük sınavı vermem gerekiyor. Pek akıl karı değil gibi. Ücretler niye böyle seyrediyor? Uzaktan bir akrabamız var arada yurtdışına vasıfsız işçi olarak gidiyor ayda 5000 dolar ile dönüyor. Hal böyleyken bizim okuduğumuz üniversitenin, haydi üniversiteyi geçtim, uzman olarak aldığımız riskin hiç mi değeri yok? Siz ne önerirsiniz? Bilgisayar Mühendisiyim bankacılık yapıyorum yaş oldu 28. Bu işten yakamı sıyırıp aman çek girişi olmadı, senet kayboldu, kasa açığı var gibi stres yaratan hadiseler bünyemi çok olumsuz etkiliyor. Fikre muhtacım çıkış yolu arıyorum ama piyasa beni ziyadesiyle ürkütüyor. Lütfen deneyimi olanlar fikir beyan etmekten çekinmesin şu an en çok ihtiyacım olan manevi destek zira artık mevcut işimi psikolojim kaldırmıyor