Sayın dj_shark
Yanlış olan kısım nedir diye soruyorsunuz.
Bende size bir soru sorayım . Tabi müsaadeniz olursa.
Bu maili yazan kişi İSGB Kurulmasındaki şartları biliyor mu sizce ? Burada yanlış olan ve hatalı olan tüm işletmeler için İSGB şartının olduğunun /olacağının lanse edilmesidir ki bu YANLIŞTIR.
Örneğin 100 Çalışanı bulunan bir işyerinin İSGB birimi kurma şartının olduğunu kim söyleyecek ?
İşveren İSGB (İŞYERİ sağlık GÜVENLİK BİRİMİ) oluşturmak ister ise; tercihen giriş katta, ve 12 metrekareden az olamamak üzere en az bir muayene odası ve ilk yardım odası ve sanayiden sayılan işyerlerinde 8 metrekareden az olamamak üzere bir iş güvenliği uzmanı odası bulundurması gerekmektedir. (Yanlış olan bu mudur ?)
O firmalar çalıştıkları Osgb'yi çok sevdikleri için çalışmıyorlardır. Sadece,Osgb uygun fiyat verdiğinden dolayı çalışıyorlardır.Bu tip firmalara mail gönderseniz de sonucun değişeceğine pek ihtimal vermiyorum.Hiçbir firma bu Osgb bizim işten anlıyor o yüzden onlarla çalışmalıyız diye düşünmüyor aksine fiyatı uygun olduğu için çalışıyor.Osgb'ler olduğu müddetçe ne iş kazaları önlenir ne de bizim bu işten ekmek yememiz mümkün olur.Bu sistem sayesinde bireysel çalışmak gibi bir durum ortadan kalkıyor.Osgb'de çalışmak ise kendini ucuza kullandırmaktan başka birşey ifade etmiyor.Devletin, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığından anladığı sadece bu kadar.Sakın yönetmeliklere bakarak kimse işin ciddiye alındığını düşünmesin.Yönetmelikler doğru düzgün uygulansa bu kadar iş kazası olmazdı.Balık baştan koktuğu için ve bu işi ciddiye almadığımızdan dolayı bir arpa boyu yol alamamış durumdayız.İş kazası sonucu ölen kişinin suçlandığı başka bir ülke var mı bilemiyorum.Ama bu gidişle sadece 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunumuz var ama ülke sınırlarında uygulanabilirliği olmayan bir kanun olarak hukuk literatürümüzde yerini alacaktır.Malum firmanın referansları sitesinde bellidir. Madem ki kendinize güveniyorsunuz sizde o firmalara mail yollayıp adamların tekerine çomak sokabilirsinizMaalesef piyasanın geldiği durum bu.Unutmadan burası Türkiye
![]()
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.