E-devlet Kapısı Üzerinden İsgkatip Uygulamasına Nasıl Erişim Sağlanır?

Forumda en çok sorulan konulardan biri de bu, e-Devlet üzerinden İsgKatip sistemine girmek aslında çok kolay ama bazen arama kısmında doğru kelimeyi yazmayınca insanı uğraştırabiliyor. 2026 yılındaki güncellemelerle beraber sistem biraz daha derli toplu hale geldi ama hala o "Giriş" butonunu bulmak mesele olabiliyor bazıları için.

Aşağıda adım adım, sanki yanınızdaymışım gibi nasıl yapacağınızı anlattım. Bu yöntem en güvenli olanı, dışarıdan gelen linklere hiç itibar etmeyin derim ben.

E-Devlet Üzerinden İsg-Katip Giriş Adımları​

Sisteme erişmek için izlemeniz gereken yol tam olarak şöyledir:

1. E-Devlet Kapısı'na Kimlik Doğrulama​

Öncelikle turkiye.gov.tr adresine gidin. Sağ üstteki "Giriş Yap" butonuna basıp T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi ile girişinizi yapın. Eğer mobil imza veya internet bankacılığı kullanıyorsanız onlar da olur tabii, ama en yaygını şifreyle giriş yapmak.

2. Arama Çubuğuna Doğru Anahtar Kelimeyi Yazın​

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan o büyük arama kutucuğuna isgkatip (arada tire olmadan da yazsanız çıkar) ya da isg-katip yazın. Karşınıza çıkan listede en üstte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başlığı altında yer alan şu seçeneğe tıklamanız lazım:

"İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve İzleme Programı (İSG-KATİP)"

3. Uygulamaya Git Butonuna Tıklayın​

Hizmet sayfasına girdiğinizde sizi bilgilendirici bir metin karşılar. Sayfanın ortalarında veya sonunda yer alan "Uygulamaya Git" butonuna basmanız gerekiyor. İşte bu butona bastığınızda sistem sizi otomatik olarak e-devlet kimlik bilgilerinizle isgkatip 2.0 arayüzüne yönlendiriyor.

4. Sistem İçinde Rol Seçimi (Önemli!)​

Uygulamaya ilk girdiğinizde ekran boş görünebilir, "eyvah yetkim mi yok" diye korkmayın hemen. Sağ üst tarafta veya ana ekranda "Rol Seçiniz" kısmı olur. Oradan;

• İSG Profesyoneli (Uzman, Hekim vb.),
  • İşveren Vekili,
  • veya Hizmet Alan İşyeri rollerinden size uygun olanı seçmeniz şart. Yoksa hiçbir işlem yapamazsınız, sadece boş ekrana bakarsınız.

2026 Güncel Veriler ve İstatistikler​

Biliyorsunuz artık iş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin %98'i tamamen bu dijital alt yapı üzerinden yürüyor. Yapılan son araştırmalara göre, isgkatip üzerinden onaylanan sözleşme sayısı yıllık bazda 5 milyonu geçmiş durumda. Bu da demek oluyor ki sistem bazen mesai saatleri içinde çok yoğun olabiliyor. Eğer "Sistemde teknik bir arıza oluştu" uyarısı alırsanız, akşam saat 20:00'den sonra denemenizi öneririm, o zamanlar çok daha akıcı çalışıyor sistem.

Küçük İpucu: Eğer sürekli giriş yapıyorsanız, e-devlet içindeki o yıldız simgesine basıp "Favorilerim"e ekleyin. Her seferinde arama yapma derdinden kurtulursunuz, vakit nakittir sonuçta.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.