Merhabalar,
Eczanede risk analizi örneği olan var mı ? Biyolojik ve kimyasal riskleri mi yazmak gerek sonuçta ilaçlar var..
Gökhan bey, yazıyı neden yazdınız tam çözemedim, malum türkçemiz biraz esnek, nereye çeksek oraya gidiyorArkadaşlar yapmayın Allah aşkına ya Eczanede ne faaliyetler yapılıyor,bunları teker teker yazsanız çözüm gayet basit olacak
Gökhan bey, yazıyı neden yazdınız tam çözemedim, malum türkçemiz biraz esnek, nereye çeksek oraya gidiyor. Sİze katılayım mı katılmayım mı çözemedim
(kadirulgul)"arkadaşlar eczanede biyolojik tehlike olmaz diye düşünüyorum çünkü biyolojik bir etken yok.Kimyasal tehlikeler, termal konfor ,çevresel tehlikeler , yanlış ilaç verilmesi, ergonomik v.b tehlikeler olabilir." (kadirulgul)
Bu yazıya olan sorum da:
Eczanede biyolojik risk olmaması sonucuna nasıl ulaştınız? Biyolojik etkenler yok diyorsunuz: Olmayan Biyolojik etkenler nelerdir?
sınava girmeden önceki çalıştığın kitaba aç. orada biyolojik faktörler var (bakteri, mantar, virüs gibi).Gökhan bey, yazıyı neden yazdınız tam çözemedim, malum türkçemiz biraz esnek, nereye çeksek oraya gidiyor. Sİze katılayım mı katılmayım mı çözemedim
(kadirulgul)"arkadaşlar eczanede biyolojik tehlike olmaz diye düşünüyorum çünkü biyolojik bir etken yok.Kimyasal tehlikeler, termal konfor ,çevresel tehlikeler , yanlış ilaç verilmesi, ergonomik v.b tehlikeler olabilir." (kadirulgul)
Bu yazıya olan sorum da:
Eczanede biyolojik risk olmaması sonucuna nasıl ulaştınız? Biyolojik etkenler yok diyorsunuz: Olmayan Biyolojik etkenler nelerdir?
ilaç almaya gelen hastalardan hastalık bulaşabilir gayet kolay ... biyolojik riske en güzel örnektir bence...
sınava girmeden önceki çalıştığın kitaba aç. orada biyolojik faktörler var (bakteri, mantar, virüs gibi).
Bu faktörlerden kaç tanesi eczane ortamında bulunur. bak.
Eczanelerde hasta insanların uğrak yeri olması nedeniyle(sağlıklı insanların hasta yakını değilse eczanelerde pek işi olmuyor) biyolojik risklerin yanında yapılan enjeksiyon uygulamalarında hasta insandan çıkartılan enjektörün kaza ile elebatması yada dalgınlık sonucu enjektörün ağzının kapatılmadan çöpe atılması sonucu çöp boşaltma esnasında çöp poşetini taşıyan kişiye batması riski de mevcut değerlendirmesi size kalmışMerhabalar,
Eczanede risk analizi örneği olan var mı ? Biyolojik ve kimyasal riskleri mi yazmak gerek sonuçta ilaçlar var..
hastane eczaneleri değil de serbest eczaneler için örnek bi form varsa onu da yollayabilirmisinizEczane örnek risk analizi
ve psikotrop ve uyuşturucu ilaçların muhafazası,kilitli ve metalden dolapta olmalıdır ve belirli kişilerde anahtarı olmalı ve sayımları yapılmalıdır.zaten bu tarz ilaçlar sağlık bakanlığı tarafından da takiptedir ama tedbiri elden bırakmamak lazım ne yazıkki . ilaçlarla çalışanın intahar etme olasılığı da dikkate alınmalı.
Şaka gibisinizilaç almaya gelen hastalardan hastalık bulaşabilir gayet kolay ... biyolojik riske en güzel örnektir bence...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.