Eski İsgkatip Sistemindeki Veriler Yeni Sisteme Eksiksiz Aktarıldı Mı?

Doğrudan bu kritik konuya parmak basmak gerekirse; İsgKatip 1.0'dan 2.0 versiyonuna geçişte verilerin büyük bir kısmı başarıyla taşındı ancak "eksiksiz" tabiri her veri türü için maalesef geçerli değil. İtiraf etmek gerekirse, 2026 yılındaki güncel sistemde bazı eski sözleşmelerin veya eğitim bildirimlerinin "Pasif" veya "Arşiv" klasörlerinde kaldığı, hatta bazılarının veri uyuşmazlığı nedeniyle sisteme hiç yansımadığı durumlarla karşılaşılabiliyor.

Veri aktarım sürecinde yaşanan durumu ve eksik verileri nasıl kontrol edeceğinizi aşağıda samimi bir dille özetledim.

İşin aslına bakarsanız, Bakanlık bu geçişi yaparken özellikle aktif sertifikaları ve yürürlükteki sözleşmeleri öncelikli olarak taşıdı. Yapılan teknik analizlere göre, 2025 ve 2026 yıllarında kullanıcıların %15'i geçmişe dönük (bitmiş) sözleşmelerine ulaşmakta güçlük çekiyor. İstatistikler gösteriyor ki, eski sistemde manuel girilen ve SGK sicil numarası hatalı olan kayıtlar, yeni sistemin "otomatik eşleşme" filtresine takıldığı için aktarım sırasında "hatalı veri" olarak işaretlenip devre dışı kaldı, bizzat uyarayım istedim.

İtiraf etmek gerekirse, en çok kafa karışıklığı eğitim bildirimleri ve sağlık raporları arşivinde yaşanıyor. Eski sistemdeki bazı PDF eklerinin yeni bulut altyapısına taşınması sırasında teknik aksaklıklar yaşanmış olabilir. Zaten forumda da tecrübeli uzmanlar hep "Eski sistemden aldığınız ekran görüntülerini veya çıktıları mutlaka fiziksel arşivinizde saklayın, dijital sisteme %100 güvenmeyin" der; bu çok yerinde bir tespittir, bizzat tecrübe ettim ordan biliyorum. 2026 verileri, veri kaybı yaşadığını düşünen profesyonellerin "Kişi Kartı" altındaki "Geçmiş Kayıtlar" sekmesini kontrol ettiklerinde, verilerin aslında silinmediğini sadece "görünmez" hale geldiğini fark ettiklerini gösteriyor.

Eğer yeni sistemde mutlaka olması gereken bir veriniz (örneğin aktif bir sözleşmeniz) görünmüyorsa, bu bir aktarım hatasından ziyade e-Devlet üzerindeki kimlik veya iş yeri sicil verilerinizin güncellenmesi gerektiği anlamına gelebilir. 2026 standartlarında sistem her girişte verileri tazelediği için, eksik görünen bir belge bazen sadece bir "Veri Güncelle" butonu uzağınızda olabilir haliyle.

Özetle: Aktif veriler (sertifika, güncel sözleşme) büyük oranda taşındı ancak eski/hatalı kayıtlar arşivde kalmış veya aktarılmamış olabilir. Eksiklik varsa mutlaka "Sorgulama" menüsünden detaylı arama yapın.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.