öncelikle tekrar ediyorum geçerli bir altişveren durumunun varlığını düşünerek cevap veriyorum.. şayet altişverenlik yasaya uygun değilse zaten asıl işveren sorumlu olacaktır.
mali müşaviriniz gösterebileceğini söylese de bu durum sadece teoride kalır. sizin işçiniz işyerinde tam zamanlı çalışıyor. bunun dinlenme sürelerini ayırıp sigorta yapmıyorum diyemezsiniz. ücretinide ödemek zorundasınız, sigortasını da yatırmak zorundasınız. Sgk bildirimle iş yaptığı için sölediğiniz şekilde sigortalığı yaptırılabilir.Fakat kanuna aykırı olur.
Asıl işverenin işçisinin altişveren yanında da çalışması söz konusu olamaz. muvazalı altişverenlik gerekçesiyle yine asılişveren sorumlu olur.
işçi, işveren bana hem bu işi hemde bu işi yapmamı söyledi aksi takdirde işten çıkarılacaktım dediği zaman birde elden aldığı paraları inkar edip almadım söylerse yapacağınız hiçbişey kalmaz. sölediğim gibi bu şekilde bir çözüm bulamazsınız. iş kanununda ek iş diye bir kavram yok. ya dava açmamasını bekleyeceksiniz yada çalıştırmyacaksınız.
sn avukat asıl mesleğinizi bilmiyorum ama sanırım bu adı kendinize daha uygun bulduğunuz için kullanıyorsunuz...
Bu durum işçinin asıl işveren için çalıştığı süreler içinde alt işverence çalıştırılması durumu değildir. Çalışan, asıl işveren için tam zamanlı olarak çalıştıktan sonra farklı bir işte çalışmaktadır ( kanunda ek iş denmez ama biz onun ek iş yaptığını biliyoruz değil mi?

) Esasen servis hizmetinin yapılması sırasında gerçekleşecek bir iş kazasında asıl iş veren de servis taşımacılığı yapan şirket ile beraber müteselsilen sorumludur. Ayrıca asıl iş verenin kendi işinde tam zamanlı çalışan bir işçisine farklı bir iş yerinde bu süreler dışında çalışma veya çalışmama şartı koyamaz...
Çalışan tam zamanlı olarak çalıştığı yerde de olsa, farklı bir iş yerinde de olsa ( asıl işini yaptığı süreler dışında ) yaptığı iş süresince bağlı olduğu şirketler tarafından sigorta bildirimi SGK ya yapılmış ise iş kazası olarak değerlendirilir. Çalışan tam zamanlı olarak çalıştığı iş yerinde iş kazası geçirirse sorumlu bu şirket olacaktır. Ancak çalıştığı şirketlerin birbirleriyle olan illiyet bağı nedeniyle serviste çalıştığı süre içinde iş kazası olması durumunda her iki şirkette bu durumda sorumlu olacaktır...