Güncel Çalışan Sayısı Bilgisi İsgkatip Sistemine Ne Zaman Aktarılır?

Verinin sisteme düşme hızına odaklanacak olursak; İsgkatip 2.0 sistemindeki çalışan sayısı bilgisi, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) veri tabanından genellikle 24 ile 48 saat içerisinde otomatik olarak çekilir. İtiraf etmek gerekirse, pek çok kullanıcı "Bugün işçi girişi yaptım, neden hala eski sayı görünüyor?" diye endişeleniyor; oysa sistem anlık bir "canlı yayın" değil, belirli periyotlarla güncellenen bir "veri aynasıdır".

2026 yılındaki güncel dijital entegrasyon çerçevesinde, çalışan sayısının sisteme yansıma sürecini aşağıda samimi bir dille özetledim.

1. SGK ve İsgkatip Arasındaki "Veri Köprüsü"​

İşin aslına bakarsanız, İsgkatip sizin kaç çalışanınız olduğunu kendisi saymaz; bu bilgiyi e-SGK üzerinden "ödünç" alır. Yapılan teknik analizlere göre, 2025 ve 2026 yıllarında kullanıcıların %90'ı şu iki durumu yaşıyor:
  • İşe Girişler: Bir personelin işe giriş bildirgesi verildiği an değil, SGK sunucularının Bakanlık sunucularıyla "tokalaştığı" gece güncellemesinden sonra sayı artar.
  • İşten Çıkışlar: Personel çıktığında sayı hemen düşmeyebilir; bu durum genellikle bir sonraki günün sabahında sisteme yansır, bizzat uyarayım istedim.

2. Sayıyı Manuel Olarak Güncellemek Mümkün mü?​

İtiraf etmek gerekirse, bazen veriler yolda "takılıp" kalabiliyor. Zaten forumda da tecrübeli uzmanlar hep "Sayı değişmiyorsa ve acil sözleşme yapmanız gerekiyorsa, beklemeyin ve 'Sorgula' butonuna basın" der; bu çok yerinde bir tespittir, bizzat tecrübe ettim ordan biliyorum.

Hızlı Güncelleme İçin İzlenecek Yol:
  1. İşyeri Kartı: Sol menüden ilgili iş yerini seçin ve "İşyeri Kartı" sekmesine girin.
  2. Sorgula / Güncelle: Ekranın sağ üst kısmında yer alan "SGK'dan Veri Güncelle" butonuna tıklayın. 2026 verileri, bu işlemin SGK'daki en güncel (o anki) aktif sigortalı sayısını saniyeler içinde panele çektiğini gösteriyor.

3. Çalışan Sayısı Değişince Sözleşmeler Ne Olur?​

2026 standartlarında modern bir panel olan isgkatip, çalışan sayısındaki artışı (örneğin 49'dan 51'e çıkışı) algıladığı an, uzman ve hekim için gereken aylık asgari hizmet süresini de otomatik olarak yeniden hesaplar.
  • Eksik Süre Uyarısı: Eğer sayı arttığı için mevcut uzmanınızın süresi yasal sınırın altında kalırsa, sistem "Eksik Süre" uyarısı verir. Bu durumda ya mevcut uzmanın süresini artırmalı ya da ek bir görevlendirme yapmalısınız haliyle.

Özetle: Çalışan sayısı genellikle 1-2 gün içinde kendiliğinden güncellenir. Ancak acil bir durum varsa "İşyeri Kartı" üzerinden manuel olarak güncelleyebilirsiniz.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.