min. 200 tl istemelisin
2000 diyecektin sanırım
min. 200 tl istemelisin
Bu sizin şu andaki maddi ve psikolojik durumunuz ile kısa ve uzun vadeli planlarınıza göre değişir.
Etik olarak burada isg uzmanlarının kendi piyasalarını düşürmemeleri gerektiği görüşü hakim. Ama siz 1200 tl'ye bile ihtiyaç duyuyorsanız çalışırsınız.
Bence tam zamanlı çalışacak tecrübesiz arkadaşlar için 3000 Brüt yani 2200-2000 net maaş minimum başlangıç ücreti olmalı.
İSG Uzmanlığı haricinde kendi okuduğunuz bölüme paralel ekstra işler de yapılacaksa 3800-4000 Brüt yani yaklaşık 2500 net ücret ilk etapta makuldur. Hesaplamalar için buradaki siteyi kullanabilirsiniz; http://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx Ben oldukça faydasını gördüm.
Şu an mühendislik tabanlı yeni mezun kişilere 1400 tlden başlayan fiyatlar ile maaş tekliflerinde bulunuyorlar. Bu rakam 2500 tl'ye kadar çıkıyor. Faktörler özelliklerinize göre değişiyor. (Yabancı Dil, Mezun olunan okul, kişinin presentabl olması ve dış görünüşü ile kendini ne kadar geliştirmeye açık olduğu vs.)
Şu unutulmamalı; siz zaten mesleğiniz haricinde bir emek harcayarak isg uzmanı olmuşsunuz. Ben isg uzmanı olmadan da alabileceğim maaşı piyasada bulabiliyorsam neden ekstra risk ve sorumluluğu aynı fiyata alayım ki?
(Uzman değilim, adayım.)
merhaba psychotan,
bende senin gibi iş başvuruları yapmaktayım. yarın kı yaşayacagın deneyimini bıze de aktarabilirmisin. Tesekkürler
Tam gün işyeri hekimi 8.500 TL, Tam gün İş Güvenliği Uzmanı 1.200 TL, paylaşım için teşekkürler ATURAN. Umarım arkadaşların matematik hesabı vardır. Riskin işyeri hekiminden ziyade İş Güvenliği Uzmanında olduğunu bilirler ve yaptıkları işe saygıları olup, bir hekimden hiçbir eksiklerinin olmayıp, işyeri hekimine göre kendilerini piyasa koşullarında daha da çok yenilediklerinide bilerek, aldıkları ücretleri bu tabloya göre uyarlarlar.Ekli dosyayı görüntüle 2324
Yukarıda İşyeri hekimlerinin yayınlanan 2012 yılı ücretlerini görebilirsiniz...
en az 2500 istemelisin...Arkadaşlar bende 13 mayıs sınavında isg uzmanlığını kazandım. Şimdi çalıştığım yerde gıda mühendisi olarak çalışıyorum 1300 tl ye. Önümüzdeki hafta şirketle uzmanlık sözleşmesi yapacağım aklımdaki fiyat 2000 tl sizce normal mi? Şirket az tehlikeli ve 800 çalışanı var.
o senin düşüncen. ben kesinlikle 3000 TL ye bile çalışmam.Öncelikle herkese merhaba ... Kazasız günler
-Ben çevre mühendisiyim ve şu anda 1.200 TL ( Yol yok - sabah 8 aksam en erken 6 )alıyorum firmalara denetime gittiğimde, fabrika da yeni işe başlayan ortalama çoğu yerde 850 + mesai + yol (yemek sigorta saymıyorum) boylelikle benim ekstra çalısmalarım oldugu halde mesai kalmadan benden çok alıyor ve hiç bir riski de yok sorumluluğu da yok. Kafam esiyor gir fabrikaya çalış diyorum
-Yeni İSG uzmanı oldum ve fiyat konusunda dağılımları baştan sona kadar okudum. Evet sorumluluklar çok fazla ama çevre görevlisinde yaptıkları gibi piyasayı bitirdikleri gibi zamanla buda biticektir. İSG kadar olmasada Çevre görevlisinde de sorumluluklar var ama sallayan yok. Tamamen parası olanın senın sırtından para kazandıgı senı ise kobay gibi kullandıgı kendı klimasını acarken sen sıcagın altında anlın catlarken üç kurusun pesine düştüğün bu düzende daha iyi fırsat yakaladığında seçme sansını tanımıyolar. İste bu kapitalist sistemde kendimize yer bulma mücadelesinde fikir veren arkadaslara tesekkür ediyorum. Çevre görevlilierin suan basına gelen olay gibi (Sabırsızlıkla bakanlıgın el atmasını beklıyoruz) olmaması ve İSG ' nin öneminin "İş veren = Dünyaları kazanırken üç kuruş verdimi geceleri uyuyamayan" tarafından daha iyi anlaşılması.
Arkadaşım yanlışın var.Memur maaş katsayısı 0,066187. 200 ile çarparsan 13.2374 olur. en fazla 80 saat çalışabilrsin. oda 1058.992 TL yapıyor insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.............Selamlar,
Aşağıdaki İş Güvenliği Uzmanları ile ilgili Madde 8'in, 7. bendinde görüleceği gibi 200 gösterge rakamının aylık memur katsayısı ile çarpımı tutarında saat başı ödeme belirtilmektedir. Bu Kamular için belirlenmiş ücrettir. Buna göre de saat başı 135 TL'lik ücrettir. Ayda en fazla 80 saate izin verildiği düşünülürse 10.800 gibi bir rakam söz konusu.
Tabii aşağıdaki bendi iyi okumakta fayda var.
Bu yasadan faydalananlar konusunda konuşmaktan ziyade şuraya gelmek istiyorum, memur mühendisler ile fiyat mütalaası yapmakta fayda var.
"
(7) Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği
uzmanı olma niteliğini haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında,
belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati
ve üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir. Bu şekilde
görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile
çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır. Bu ödemeden damga vergisi hariç
herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu durumdaki görevlendirmeye ilişkin ilave ödemelerde, günlük mesai
saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam seksen saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmaz.
"
0,67 ile çarpmışım yanlışlık olmuş. düzelttiğin için sağol necdetArkadaşım yanlışın var.Memur maaş katsayısı 0,066187. 200 ile çarparsan 13.2374 olur. en fazla 80 saat çalışabilrsin. oda 1058.992 TL yapıyor insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.............
İyi yapmışınız kalsit düşüncelerinizi ve gerçekleri açıklamakta.Değerli arkadaşlar bende dayanamadım fikirlerimi yazmak istedim;
Ben meşhur 24 aralık sınavını geçenlerdenim. 10 yıllık iş hayatımda satış pazarlama gibi işlerle uğraşmış fakat iyi paralar kazanmış, teknik üniversite mezunu, akıcı bir yabancı dil konuşabilen, satış konusunda iyi avrupa firmalarının tercih ettiği bir kişiydim. Fakat satış ve satış stresinden yorulduğum için ve bu işte gelecek olduğunu düşündüğüm için bu işe girmeye karar verdim. İlk olarak şubat başı gibi gördüğüm isg ilanlarına başvurmaya başladım. bir kaç inşaat firması haricinde dönen olmadı. bir kerede bir danışmanlık firması aradı, 1500 veriyoruz dedi telefonu suratına kapattım. Nisan ayında bir OSGB ile görüştük, işi öğrenmek istediğimi, çok para istemediğimi belirttim, 2000 tl nete başladım. şu andada 11-12 firmanın isg uzmanlığını yapıyorum. DURUM ŞU; işyeri hekimliği işleri ortalama 1500 TL'den alınırken İSG işleri 500 TLye alınıyor. Hekimler 8-10.000 TLden azına çalışmazken biz 2000 tl gibi bir rakama çalışıyoruz. Birde her allahın günü istemediğiniz kadar C sınıfı uzman başvurusu alıyoruz. Maalesef ki ülkemizde çok fazla üniversite, çok fazla sayıda kalifiye olmayan mühendis yetiştirmekte ve biz bu insanlara mezun olduktan sonra iş bulamamaktayız. E naapsın insanlarda ekmek kapısı olur mantığıyla bu işe yöneliyorlar. Bu sebeple her gün başvurular geliyor. Bazıları mail olayınıda geçtim telefon edip ısrar ediyorlar görüşmek için. Durum bu kadar içler acısı yani. Yukarıda bazı mesajlarda günde 150-200 tane ilan yayınlandığı yaazılmış ama ben göremiyorum o ilanları. Kariyer.net te haftada 1-2 ilan düşüyor, onlarda sağlam deneyim istiyorlar. BEN BU işe büyük umutlarla başladım, belki biraz deneyimden sonra kendi şirketimi kurarım diye düşünüyordum ama hayallerim yıkıldı. Sanırım bu işte devam etmeyeceğim. Şu anda piyasası süper olması gereken bu iş, gelecekte daha iyi olmayacaktır diye düşünüyorum. Yeni kanun sayesinde bissürü yeni işyerinin isg uzmanı istihdam edeceğini düşünen arkadaşlarada şunu söyliyim; geçen haftalarda bir tanıdığım ile konuşuyorduk ve işimden bahsettim. Kendisi 70 kişilik bir KOBİnin patronu. İSG olayından haberi bile yok. Kendisine 50 üzeri personel çalışan firmaları 2003 yılından beri isg uzmanı çalıştırması gerektiğinden bahsettiğimde bana garip garip baktı. Yani düşünün 9 sene geçmiş, adamın firmasına uğrayan olmamış devletten. Gelecekte küçük işletmeler isg uzmanı istihdam etmeyecek, göreceksiniz hiçbir şey olmayacak bu firmalara. 20-30 bin tanede sertifikalı adam olursa aynı çevre görevlisi muhabbeti olacak bu işler. Son olarak şunuda söylemek isterim, isg uzmanı olarak çalıştığım firmaların hepsinde çalışan mühendisler şu anda isg uzmanı olmaya çalışıyorlar, çünkü kimse memnun değil hayatından. Nerden mi biliyorum, hepsi benim yanımda stajlarını yaptılar![]()
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.