Alabildiğiniz kadar evrakla ilgili nüsha alın. Ama fotokopiye gerek yok fotoğraf çekmeniz yeterli olacaktır kanaatimce. Çünkü ayrıldıktan sonra yasal sorumluluk noktasında pek netlik yok. Bazıları sözleşme bittiği andan itibaren,bazıları 15 gün sonra bazıları 1 ay sonra yasal sorumluluk bitiyor diyor. Birde İSG nin "günah keçisi" olma durumu günümüzde devam ettiği için ne kadar döküman,kayıt o kadar iyimerhaba , iş güvenliği uzmanı olarak görev yaptığım firmadan ayrılmak üzereyim, ayrılırken fotokopilerini almam gereken dökümanlar konusunda tavsiye verebilir misiniz? ( şöyle bir baktım da almaya kalksam evrak çok ) şuan sadece karar ve tespit öneri defterlerinden nüsha aldım. Risk analizi, acil durumlar, eğitimler vs.. bunlara gerek var mı?
Aslında her şey mantık süzgecinde değerlendirilmelidir..Burada İşgüvenliği Uzmanı işi bıraktı ise; geriye dönük sorumluluğu tamamen biter..Yeni görevlendirilen uzman ise eski dökümanları inceleyip revize ettiyse sorun kalmaz..Ancak oluşan kazanın içeriği çok önemli,Kaza için bir çok kriter mevcut..Ancak önemli eksiklikler işyerinde güvenli çalışma ortamının sağlanması ile başlar.Yani Çalışma ortamı güvenli değilse,istediğiniz kadar eğitim verin sonuçta Risk engellenemez.Bu noktada evrak,döküman vs. den çok Ortam şartlarında bir eksikliğin var olup olmadığı belirleyici olacaktır.İşgüvenliği uzmanı sonuçta çok fazla iş deneyimi olmayan arkadaşlar..Ne yazıkki sistem sorumlu yaratma peşinde olduğu için bu tip sonuçlar karşımıza çıkabiliyor..Çözüm ise proaktif yaklaşımlar ile güvenli çalışma ortamının oluşturulmasıyla sağlanacaktır.Tespit öneri defterine yazsanız dahi ,işveren veya vekili yeni pozisyonu hayata geçirene kadar Risk devam edecektir.Üstelik bu durumda bir kaza olsa!! yine sorumluluk meselesi önümüze sürülecektir..Tavsiye;Güvenli ortamı sağlayamadığınız bir işyerinde bu tarz durumlarla muhatap kalmamak için gerekli şikayeti yapıp o işyerini bırakmaktır..OSGB ler maalesef bu noktada her şeye rağmen bu tip işleri kabul ederek Duyarsız işverenler cesaret veriyorlar,,bu da işin başka trajik boyutu..''Siz işten ayrıldıktan 2 ay sonra ölümlü bir iş kazası yaşandığında verilen eğitim sorgulanacaktır.'' demişsiniz . Sizin yerinize işe başlayan İSG uzmanı personel eğitimini neden sorgulamıyor?????? da işten ayrılan İSG uzmanının ki sorgulanıyor. Bunu mantıksız buldum. .....bu mantıkla geçmişimiz ömür boyu bizi takip eder......
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.