Merhaba;
Bende fizik mühendisiyim, 2 yıl önce mezun oldum. Ve mezun olur olmaz İş Güvenliği Uzmanı oldum. 2 yıldır da uzman olarak çalışmaktayım. Başlarda bir heves ile yapıyorsun işini, ama sonra omuzlarındaki yük ağır gelmeye başlıyor. Başlardaki herşeyi yaparım ben modundan kurtuluyorsun ve işin ne kadar pürüzü, riski var ağır gelmeye başlıyor. Şu an ben o moddayım işin aslı. Bir iş kazası mı oldu, birinin başına bir şey mi geldi, işletme de yangın mı çıktı, patron uygun KKD 'yi değilde ucuz olanını mı dağıtmak istiyor ... vb. Bir sürü şey. Bir de çalışana ayrı açıklama yapıyorsun, işverene ayrı. Her iki tarafı da ayrı ayrı ikna etmeye çalışıyorsun. Adın sadece uzman oluyor, ama sorumluluk noktasında işverenle aynı değerdesin. Yeri geliyor babandan büyük insanlara bağırmak zorunda kalıyorsun.O kadar çok ki anlatamam sana. Hmmm, bir de aldığın maaş var ki bunca sorumluluğun karşısında ne uzar ne de kısalır. Ele güne düştü yani bu işte. Ama her işte mutlaka sorumluluklar ve riskler var. Ben çevremde sevdiğim kişilere asla bulaşmayın bu işe diyorum.Tercih senin tabii, kendini en iyi sen tanırsın. Bana kalırsa bir Onkoloji Hastanesinde Fizik Mühendisliği yapmayı düşün derim, bir de dil alternatiflerin varsa Dış Ticareti. Özellikle 2. 'si hem risksiz hemde bol kazançlı bir iş. Bende malesef sadece İngilizce var oda artık günümüzde yabancı dil sayılmıyor zaten