Merhaba Derviş ve arkadaşlar.
Bende bu sektörde artık orta derecede tecrübeliyim denebilir. Yaklaşık 3 yıldır. Bir fiil uzmanlık yapıyorum. Konu ve konuşmalarla ilgili fikirlerimi beyan etmek isterim.
Derviş kardeşim hayatının geride kalan kısmında ticaret yapmak istiyorsan işletme oku dış ticaret oku yada buna benzer alanlara yönel. Bana kalırsa bizlere onu mu bunu mu yapayım orda bu dert var şurda bu dert var diye olumsuz kısımları direk düşünme. Ne yapacağına SEN karar vereceksin. Hayat boyu bunu unutma ilerde ticaret yapsan da rakibine mi soracaksın ne yapayım diye? Şimdi nerden çıktı diyeceksin rakip? Bak bizler İSG alanında öyle yada böyle bir yere gelmiş profesyonelleriz. Kimse benim işim on numara gel yap demez. ÖSYS den de tıp kazan doktorların neler çektiklerini bilemezsin. Bana kalırsa aşağıdaki adımları uygula ve asla çalışmaktan vazgeçme...
1. Hangisi daha doğru sana göre meslek=mutluluk, meslek=para ?
Bir mesleği sevmeden yıllarca yapman senin o meslekteki verimini düşürür. İlerleyen yıllarda psikolojik sorunların başlangıcına götürür. Unutma ki herkes tepsi taşıyabilir ama garson olamaz. Paran varken mutsuz olmanı istemem
2. İnsanlarla ve sorunlarla aran nasıl?
Biz kanunda yazan danışman kişi değiliz sadece. Devlet-işveren- çalışan- 3. şahıslar arasındaki dengeyi kurmak zorunda bırakılan . Birbirine ters düşen onlarca mevzuatın içinde boğuşan. Aynı anda güvenlik kültürünün esamesi okunmayan bir ülkedesin. Ve görevin ülkeye güvenlik kültürü yerleştirmek. Sana karşı duran birçok işveren ve çalışan olacak yasaların ve diğer mevzuatın sürekli değişecek ve sen ayakta kalacaksın ? bunu yapabileceğine bu dengeyi kuracağına emin misin?
3. İnsanlara yardımcı olmayı hayat kurtarmayı seviyor musun?
İSG profesyonelleri sayesinde her geçen gün daha az kaza olacak, belki bir sene içinde kimse kazalardan hayatını kaybetmeyecek. Bunun bir parçası olmak ister misin?
4. Çok çalışmaya, usanmamaya, kişileri defalarca uyarmaya var mısın?
işte bu sorulara içinden geldiği gibi cevap ver. Eğer mesleği paraya ulaşmak için araç değil mutluluk için amaç olarak görüyor isen, sorunları ustalıkla çözeceğine inanıyor isen, insanlara yardım etmek için durmadan çalışmak istiyor isen sende bizimle bu mesleği layıkı ile yerine getirebilirsin. Bu ülkede asgari ücrete çalışan mühendis de var, paraya para demeyen mühendis de. En nihayetinde ekstra iş yapan hizmet üreten doğru dürüst iş yapan her zaman karşılığını alacaktır. Bu kural ticarette de geçerlidir

.
Düşüncelerim budur. Hayatında başarılar.
Saygılarımla.