İsgkatip 2.0 Sistemine En Güvenli Giriş Adresi Hangisidir?

Forumda bu soruyu soran çok oluyor, aslında konu basit ama güvenlik işin içine girince insanın kafası karışıyor haliyle. İsgKatip 2.0 sistemine en güvenli ve resmi yoldan girmek için macera aramaya hiç gerek yok.

Piyasada bazen benzer isimli sahte siteler türeyebiliyor, o yüzden doğrudan e-Devlet üzerinden ilerlemek her zaman en sağlamı. Aşağıda adım adım nasıl yapacağınızı ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattım.

İsgKatip 2.0 Güvenli Giriş Rehberi​

Sisteme giriş yaparken kullanabileceğiniz en güvenilir adres doğrudan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi alt yapısıdır.

1. Resmi Giriş Linki Nedir?​

En güvenli giriş adresi isgkatip.csgb.gov.tr üzerinden sağlanır. Ancak tarayıcıya direkt yazmak yerine, güvenlik amacıyla şu yolu izlemenizi öneririm:

• e-Devlet Kapısı: [şüpheli bağlantı kaldırıldı] adresine gidin.
  • Arama çubuğuna "İSG-KATİP" yazın.
  • Çıkan sonuçlardan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve İzleme Programı seçeneğine tıklayın.

2. İki Aşamalı Doğrulama (Kritik Güvenlik)​

Google'da üst sıralarda çıkan bazı rehberlerin de belirttiği gibi, 2025 ve 2026 yıllarında siber güvenlik önlemleri daha da sıkılaştı. Artık sisteme sadece şifreyle girmek yetmeyebiliyor.

Önemli Not: Hesabınızın çalınmasını engellemek için e-devlet üzerinde "İki Aşamalı Giriş" özelliğini aktif etmeniz şart. Bu sayede giriş yaparken telefonunuza bir onay kodu gelir ve yabancıların sisteme sızması imkansız hale gelir.

3. Hangi Tarayıcıyı Kullanmalı?​

Bazen sistem "Giriş" butonuna bastığınızda tepki vermeyebilir. Bu gibi durumlarda Google Chrome veya Microsoft Edge tarayıcılarının güncel sürümlerini kullanın. Çerezleri temizlemek de genelde bu tarz takılmaları çözüyor.

4. Güncel İstatistikler ve Kullanım​

Verilere göre Türkiye'de İSG-KATİP 2.0 üzerinden her yıl milyonlarca iş sözleşmesi ve görevlendirme onayı yapılıyor. Sistemin tamamen dijitalleşmesi sayesinde kağıt israfı %90 oranında azaldı. Ama bu dijitalleşme beraberinde oltalama (phishing) riskini de getirdi. Bu yüzden asla size WhatsApp veya SMS ile gelen "İsgKatip giriş linki" gibi bağlantılara tıklamayın.

Özetle: En temiz yol e-Devlet üzerinden yönlendirme almaktır. Adres çubuğunda mutlaka gov.tr uzantısını gördüğünüzden emin olun. Eğer kurumsal bir giriş yapacaksanız, e-Bildirge kullanıcısı olduğunuzdan ve yetkilerinizin güncel olduğundan emin olmanızda fayda var.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.