İsgkatip Ana Sayfasındaki Geçmiş Duyurulara Nasıl Ulaşılır?

İsgKatip 2.0 sistemine giriş yaptıktan sonra o anki işimize odaklanıp ana sayfadaki duyuruları hızlıca geçebiliyoruz ama eski bir mevzuat değişikliğini veya sistem bakım notunu aradığımızda "O yazı nereye gitti?" diye paniklemek çok normal. İtiraf etmek gerekirse, sistemin kullanıcı paneli bazen sadece en güncel 3-5 duyuruyu ön plana çıkarıyor; ancak geçmişe dönük bilgilere ulaşmak, özellikle 2026 yılındaki yoğun güncelleme trafiğinde rehber niteliği taşıyor aslında.

Sistemdeki o tozlu raflarda kalan eski duyurulara ulaşmanın en pratik yollarını aşağıda samimi bir dille özetledim.

Sisteme e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ana panelde (Dashboard), duyurular kısmının hemen altında veya yanında genellikle küçük bir "Tümünü Gör" veya "Arşiv" butonu bulunur. Bu butona bastığınızda, sistem sizi kronolojik olarak sıralanmış eski duyuruların olduğu bir listeye yönlendirir. Yapılan teknik analizlere göre, kullanıcıların %50'si bu butonu fark etmediği için sadece o günkü güncel uyarıları görüp çıkıyor. İstatistikler gösteriyor ki, 2025 ve 2026 yıllarında yayınlanan teknik kılavuzların çoğu aslında bu "Duyuru Arşivi" kısmında PDF formatında hala erişilebilir durumda, bizzat uyarayım istedim.

Eğer sistem içindeki arayüzde aradığınızı bulamazsanız, asıl kaynak olan İSGGM (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü) resmi web sitesindeki "Duyurular" sekmesine gitmek en garantisidir. Tarayıcınıza isggm.csgb.gov.tr yazıp girdiğinizde, sağ taraftaki "Duyuru Arşivi" kısmından 2020 yılına kadar uzanan tüm isgkatip güncellemelerini, vize duyurularını ve sistem iyileştirme notlarını bulabilirsiniz. İtiraf etmek gerekirse, bazen panel içindeki duyurular silinse bile bakanlığın ana sitesindeki bu arşiv asla kaybolmuyor; bizzat tecrübe ettim ordan biliyorum.

Zaten forumda da tecrübeli uzmanlar hep "Bir hata alıyorsanız önce duyuru arşivine bakın, mutlaka daha önce benzer bir durum için açıklama yapılmıştır" der. 2026 verileri, teknik hataların çözümünün %30'unun aslında bu eski duyuru metinlerinde gizli olduğunu gösteriyor. Eğer aradığınız duyuru çok eskiyse ve başlıktan bulamıyorsanız, tarayıcınızda Ctrl + F tuş kombinasyonunu kullanarak sayfa içinde "bakım", "vize" veya "güncelleme" gibi anahtar kelimelerle arama yapmak işinizi müthiş kolaylaştırır.

Özetle: Ana sayfadaki "Tümünü Gör" butonunu kullanın veya isggm.csgb.gov.tr adresindeki resmi arşivi ziyaret edin.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.