Soru : Iso 45001 Kapsamında Rısk Degerlendırmesı

Pestilance

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Merhaba arkadaşlar, danışmanlığını yaptığım bir fabrika ISO 45001 denetimine girdi. Fabrikada Fine-Kinney metodu kullanarak risk değerlendirmesi yaptım. Ancak denetçi uygun olmadığını belirtti. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek birisi var mı ?

Ekli dosyalar

• rd isgform.png
    rd isgform.png
    51.1 KB · Görüntüleme: 16

serpilmiray

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhaba arkadaşlar, danışmanlığını yaptığım bir fabrika ISO 45001 denetimine girdi. Fabrikada Fine-Kinney metodu kullanarak risk değerlendirmesi yaptım. Ancak denetçi uygun olmadığını belirtti. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek birisi var mı ?
merhabalar, ben de 45001 baş denetçiliği eğitimi aldım, neymiş gerekçeli sebebi acaba denetmenin?

DURMUŞ SEMET

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
45001 kapsamında yapılan risk analizi kambinasyonlu olarak yapılır. Yani Tehlike tanımlamasında 1) Rutin / Rutin olmayan 2) İşyeri içinde / dışında (bu da rutin / rutin olmayan olarak ayrılır) 3) Bu tehlikelere göre belirlenmiş risk tanımları yapılır. Daha sonra her bir tehlike tanımı için sunulmasu gereken tedbir önerileri tek tek ayrı ayrı RİSK HİYERARŞİSİNE göre öneri olarak sunulur. (bu aşamada işyerinde bulunan tedbirler de belirlenmiş olur zaten). Önerilere göre de risk skoru belirlenir. Risk skoru değeri risk hiyerarşisinde yapılan en üst tedbire göre yazılır ki genellikle sürekli iyileştirme veya sürekli takip değerini vermiş olması gerekir. Sanırım bu bilgiler olmadığı için denetçiler kabul etmedi. 45001 kapsamında yapılan risk analizi biraz meşakkatli ve ekip çalışması gereken bir iştir. Benim önerim risk analizini her iş ve bölüm için ayrı ayrı hazırlamanız. Daha anlaşılır ilerleyebilirsiniz. Kolay gelsin.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.