# | Proses/Alan | Tehlike | Neden | Mevcut Kontroller | O | Ş | R | Ek/İlave Önlem(ler) | Sorumlu | Termin |
---|
1 | Jumbo bobinlerin forklift ile taşınması | Çarpma/ezilme | Dar alan, yetersiz yaya yolları | Forklift eğitimleri, uyarı ikazları, yelek | 3 | 4 | 12 | Yaya şeritleri/ayırıcı bariyerler, hız sınırı, mavi ışık/ikaz, yaya–forklift ayrımı prosedürü | Lojistik şefi | 1 ay |
2 | Bobin yükleme (açıcı) | Sıkışma/nip | Mandren–rulo arasında elle hizalama | İki el kumanda, acil stop | 3 | 5 | 15 | Işık perdesi, ek nip koruyucu, “eller serbest” aparatı, el sensörü | Üretim bakım | 2 ay |
3 | Emboss/gofraj ünitesi | Sıkışma/yanık | Basınçlı silindir, sıcak yüzey | Koruyucu kapaklar, kilitlemeli kapak switch | 3 | 4 | 12 | LOTO eğitimi ve kilit seti, bakım modu hızı, sıcak yüzey uyarıları | Bakım amiri | 1 ay |
4 | Bıçaklı kesim (slitter) | Kesilme | Açıkta döner bıçak | Sabit muhafaza, özel eldiven | 2 | 5 | 10 | Interlock’lu kapak, bıçak değişim SOP + cut-resistant PPE seviyesi yükseltme | Hat lideri | 3 hafta |
5 | Sarım/rewinder | Sıkışma/çekilme | Nip noktasına el girme | Kısmi muhafaza, uyarı | 3 | 5 | 15 | Tam enclose muhafaza + ışık perdesi, iki kademeli hız düşüm modu | Proses mühendisi | 2 ay |
6 | Kağıt tozu birikimi | Yangın/Patlama | Kuru toz, sürtünme kıvılcımı | Periyodik temizlik | 3 | 5 | 15 | Lokal emiş (LEH), ATEX uygun ekipman, toz sensörü, toz housekeeping planı | EHS | 2 ay |
7 | Paketleme/streç | Ergonomi | Tekrarlı hareket, torsiyon | Döner tabla, ergonomi eğitimi | 3 | 3 | 9 | Otomatik sarıcı, yükseklik ayarlı masa, rotasyon planı | Üretim şefi | 6 hafta |
8 | Paletleme | Ezilme/devrilme | Palet yükünün dengesizliği | Palet kriterleri talimatı | 2 | 4 | 8 | Palet köşe koruyucu, ağırlık/kat sayısı limiti, görsel kontrol checklist | Depo | 1 ay |
9 | Kompresör dairesi | Gürültü | >85 dB(A) | Kulaklık mevcut | 3 | 3 | 9 | Sabit gürültü ölçümü, alan işaretlemesi, sessiz kabin, bakım | Tesis | 2 ay |
10 | Buhar kazanı/hatları | Yanık/basınç | Kaçak, izolasyon zayıf | Basınç testleri, PSV | 2 | 5 | 10 | İzolasyon yenileme, sıcak yüzey etiketleri, termal kamera kontrolü | Tesis | 2 ay |
11 | Kimyasallar (tutkal/temizlik) | Kimyasal maruziyet | Sıçrama, dökülme | MSDS, göz duşu | 2 | 4 | 8 | Kapalı taşıma, dökülme kiti, kimyasal dolum kabini, eldiven sınıfı yükseltme | EHS | 1 ay |
12 | Elektrik panoları | Elektrik çarpması | Yetkisiz müdahale | Kilitli pano, uyarı | 2 | 5 | 10 | Yetkisiz erişim kontrolü, termal periyodik ölçüm, ark flaş etiketi | Bakım | 1 ay |
13 | Genel alan | Kayma-takılma-düşme | Kağıt fireleri zeminde | 5S, temizlik planı | 3 | 3 | 9 | Sızıntı önleyici paspas, anlık bildirim sistemi, sorumlu bölge ataması | Tüm bölüm | Sürekli |
14 | Hat temizliği | Beklenmedik çalıştırma | LOTO uygulanmaması | Uyarı levhası | 3 | 5 | 15 | LOTO programı (kilit/nümerik etiket), denetim, eğitim, izinli çalışma | Bakım/EHS | 1 ay |
15 | Gece vardiyası | Yorgunluk | Dikkat azalması | Vardiya planı | 3 | 3 | 9 | Mikromola, görev rotasyonu, kafein/gürültü yönetimi, aydınlatma ölçümü | İK/Ürt. | 1 ay |