- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- DSP
Merhaba arkadaşlar.Kamuda çalışan dsp ler olarak her türlü bilgi sorun ve paylaşımlarımız için öyle bir konu oluşturdum.
öncelikle ben yazayım kurumumda tüm periyodik muayenelerin sorumluluğu bende.Şubenin sağlıkla ilgili tüm yazışmalarını ben yapıyorum.Risk değerlendirme çalışmalarında aktif olarak yer alıyorum.Ama ek göstergeden bişey alamıyorumMerhaba arkadaşlar.Kamuda çalışan dsp ler olarak her türlü bilgi sorun ve paylaşımlarımız için öyle bir konu oluşturdum.
Kamuya dsp olarak nasıl giriyoruz kpss ye mi girmemiz gerekiyoMerhaba arkadaşlar.Kamuda çalışan dsp ler olarak her türlü bilgi sorun ve paylaşımlarımız için öyle bir konu oluşturdum.
mrb. Kamu personeliydim zaten.Özel bir kurumda dsp eğitimi alıp sınavı kazandım. Kurumumunda dsp ihtiyacı olduğu için sözleşme imzaladık.Kamu
Kamuya dsp olarak nasıl giriyoruz kpss ye mi girmemiz gerekiyo
Mrb bende mayıstaki sınava gircem hangi kitaba nasıl çalışmalıyım sizceKamuda hemşireyim.Mesai saatleri dışında ve haftasonları osgblerle anlaşıp vaktimi değerlendiririm hemde ultra masraf hayalim motosiklet parası biriktiririm diye isg-dsp sertifikası aldım.Hatta dereceye girdim sınavda (binbir kere söylesem doyamam) ama kimse beni ek işe almadı.Osgb ler tam zamanlı çalışabilecek hemşireleri tercih ediyor.Haksızda değiller düşününce ama bu başarı sırası ile reddedilmek gururuma dokunuyor
Ben seçilmem seçerim diyerek,sınav belgesini yukarı fırlatarak çıkmak istiyor insan ama hayat işte.
inşallah en yakın zanda bulursunuzKonular çok korkutucu ve karışık ama panik yapmayın.
Bir süre sonra hayatınızla özleşicek mesela türk kahvesi içerken aklınıza kütahya fincancılar antlaşması gelicek.
Filmlerde bir işçiye bişiy olsun hemen bağlantı kurucaksınız.Ailesine hakları için şunu şunu yap demek isticeksiniz.
Ösym de az değil hani düz sormak varken alengirli karışık kuruşuk soruyor yapamasınlar diye ama dediğim gibi korkmayın bende ilk sınavdan geçememiştim.tek bir şekilde başarabilirsiniz düzenli çalışarak ve tekrar ederek.son ana sıkıştırmayın.
Önemli olan sınavı geçtikten sonra ek iş bulabilmek.o zor işte![]()
![]()
![]()
neyseki ben sadece dsp görevi yapıyorum.... arada sırada çıkan işler hariç tabikamuda ücret yok.
diğer sağlık personeli maddesi yönetmeliğe ücret maddesinden sonra eklendiği için ücret alamıyoruz. Bu konuda düzenleme lazım. İş yeri hekimi ve İsg uzmanları 1400 tl ye yakın para alırken hem kendi işimizin yanı sıra bir de dsp görevini yapıyoruz.
Ben de kamuda calisiyorum ve dsp olarak kurumumda cslisiyorum.kanunda odeme bolumunde yer almadigimiz icin, hakli olarak da kurum odeme yapmiyor. Arastirmalarima gore once kurumunuzu mahkemeye vereceksiniz is kanununda belirtilen sozlesme ile calistiginizi(isg katip) ve ysptiginiz isin asil isinizin devami olmadigini belirteceksiniz. Dava sonunda kuvvetle muhtemel ilgili kanuna gore dsp ivin odeme yapilamayacagi karari cikacak. Sonra ilgili kanunun degismesi icin anayasa mahkemesine basvuracaksiniz.Hep derim.Florence nightingale ilk hemşireydi ama bence hemşireliği zirvede bıraktıOndan sonra doğru düzgün hiç bir ilerleme katedilemedi.Haklar olsun, yasal dayanaklar olsun.
merhabaöncelikle ben yazayım kurumumda tüm periyodik muayenelerin sorumluluğu bende.Şubenin sağlıkla ilgili tüm yazışmalarını ben yapıyorum.Risk değerlendirme çalışmalarında aktif olarak yer alıyorum.Ama ek göstergeden bişey alamıyorum![]()
peki iş bulabildiniz mi ?Ben kamudayım.isg sertifikamı mesai saqtlerim dışında ek iş için almıştım.Aile sağlığı merkezindeyim.kadrom hastanede.osgb ler saatlik başvuruları kabul etmiyor.
ek iş bulunca osgb lerde kamuda olunca dsp olarak kaç saat çalışma hakkımız varEk iş bulamadım
Evet kendi kurumumuzun periyodik muayenelerini bizler yapıyoruz.merhaba
kamuda kı personelın mı
perıyodık muayenelerını yapıyorsunuz
tsk
Merhabalar, Bu hususta çok değerli meslektaşlarımı bilgilendirmek istiyorum.18.01.2014 tarihli ve 28886 sayılı resmi gazetede yayımlanan Torba Yasa olarak tabir edilen "Mezkur Kanunun 21 inci maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri, kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatleri dışında ve kurumlarının izniyle aylık otuz saati geçmemek üzere iş yeri hekimliği yapabilir” hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda ve 657 sayılı DMK'nın hükümleri de değerlendirildiği zaman malesef DSP olarak kamuda görev yapanların özelde veya OSGB ler bünyesinde saatlik veya tam zamanlı olarak görev yapması kanunen yasaktır.Görüldüğü üzere 30 saat izin sadece hekim grubuna verilmiş olup aynı hak bize verilmemiştir.Kendi kurumumuzda ise bu işi yaptığımız takdirde 6331 sayılı kanunun (200) gösterge rakamı ücret açıklamasının yer aldığı bölümde DSP adı yer almadığı için o şekilde de ücretten faydalanamıyoruz.Yani arkadaşlar bizler şu anda ne özelde ne de kamuda ücret alamıyoruz.Büyük bir hevesle sertifika almıştım ama ne yazıkki su anda hiçbir işime yaramıyor.Çok üzgünümek iş bulunca osgb lerde kamuda olunca dsp olarak kaç saat çalışma hakkımız var
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.