Kamuda İsg

Alaattinacar4

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Kamuda iş güvenliği uzmanlığı

Merhaba bir sorum olacak. 6331 sayılı kanunun 8/7 maddeyi tam olarak açıklayabilirmisiniz.

Örnek üzerinden sormak istiyorum. Kamu hastanesinde sağlık memuru olarak görev yapıyorum. Aylık çalışma sürem ortalama 160 saat. Hastanede 120 personel bulunuyor. İş güvenliği uzmanı olarak görev aldığımda 120*40= 4800 dakika yani 80 saat iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirmem çıkıyor.

Benim bu 80 saatlik ek ödemeyi alabilmem için aylık çalışma süresi olan 160 saatin üzerinde ekstra 80 saat çalışmam mı gerekiyor. Yoksa mevcut 160 saatin 80 saatini iş güvenliği uzmanı olarak kalan 80 saatini sağlık memuru olarak mı çalışmam gerekiyor ? Söz konusu madde tam olarak neyi kastediyor ?

Mehmet Gerçek

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhaba bende bir kamu hastanesinde görev yapmaktayım. Sağlık Bakanlığı ödeme yapılabilmesi için asıl işinin yanında yani sizin özelinizde bakarsak sağlık memuru olarak çalışmaya devam ederken aynı zamanda iş güvenliği hizmetlerini de yürütmeniz durumunda ödeme yapmakta. Sadece iş güvenliği hizmetini yürüten personele ek ödeme yapılmamakta. 80 saat konusuna gelirsek de çalışma süresi 80 saatin altında kalan görevlendirmelerde görevlendirme süresi kadar, 80 saat ve daha fazla olan görevlendirmeler için ise sadece 80 saatlik ödeme yapılmakta.

ferhat zencirkıran

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Kamuda iş güvenliği uzmanlığı

Merhaba bir sorum olacak. 6331 sayılı kanunun 8/7 maddeyi tam olarak açıklayabilirmisiniz.

Örnek üzerinden sormak istiyorum. Kamu hastanesinde sağlık memuru olarak görev yapıyorum. Aylık çalışma sürem ortalama 160 saat. Hastanede 120 personel bulunuyor. İş güvenliği uzmanı olarak görev aldığımda 120*40= 4800 dakika yani 80 saat iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirmem çıkıyor.

Benim bu 80 saatlik ek ödemeyi alabilmem için aylık çalışma süresi olan 160 saatin üzerinde ekstra 80 saat çalışmam mı gerekiyor. Yoksa mevcut 160 saatin 80 saatini iş güvenliği uzmanı olarak kalan 80 saatini sağlık memuru olarak mı çalışmam gerekiyor ? Söz konusu madde tam olarak neyi kastediyor ?
Normal mesai saatini tamamlayıp, ayrıca 80 saat iş güvenliği yapılır. toplam 240 saat olacak.
Merhaba bende bir kamu hastanesinde görev yapmaktayım. Sağlık Bakanlığı ödeme yapılabilmesi için asıl işinin yanında yani sizin özelinizde bakarsak sağlık memuru olarak çalışmaya devam ederken aynı zamanda iş güvenliği hizmetlerini de yürütmeniz durumunda ödeme yapmakta. Sadece iş güvenliği hizmetini yürüten personele ek ödeme yapılmamakta. 80 saat konusuna gelirsek de çalışma süresi 80 saatin altında kalan görevlendirmelerde görevlendirme süresi kadar, 80 saat ve daha fazla olan görevlendirmeler için ise sadece 80 saatlik ödeme yapılmakta.

isg047.

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Normal mesai saatini tamamlayıp, ayrıca 80 saat iş güvenliği yapılır. toplam 240 saat olacak.
hocam bu durumda ek ödeme alabilmem için tüm haftasonumu heba etmem gerekecek. hatta haftaiçi akşamları bile çalışmam gerekecek. bu durum mantıklı mı. hadi ben 80 saat görev aldım. başka bir hastanede 150 saat görev alacak personel var. bu durumda 300 saatten fazla çalışması gerekecek. üstelik isg uzmanlığı sahada aktif olmayı gerektirir. bu durumda kendi asli görevimi ertelemem gerekecek. bu kadar çalışmayı hiçkimse yapamaz. bakanlığın bu konuda bir insiyatifi yok mu?

Mehmet Gerçek

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Bakanlığın uygulaması şu şekilde işliyor tam zamanlı iş güvenliği hizmeti veriyor ise personel yani sadece iş güvenliği uzmanlığı yapıyor ise ek bir ödeme verilmiyor sadece kendi maaşı ödeniyor. Ancak asıl işi ile birlikte iş güvenliği hizmetini de yürütüyor ise ek ödeme yapılıyor ve burada hesap yapılırken isg sözleşme süresi baz alınıyor fiili olarak fazla mesai yapılması baz alınmıyor. Şu şekilde örnek verecek olur isek bir arkadaş 150 personel üzerinden isg görevlendirmesi yapıldı toplam sözleşme süresi 100 saat, aylık çalışma süresi olan 160 saatlik mesaisini de hem asıl işini hem de iş güvenliği hizmetlerini beraber yürütmesi durumunda 80 saatlik ek ödeme almaya hak kazanıyor. Yani 80 saat sözleşmesi olan personel ile 150 saat sözleşmesi olan personelin alacağı ücret aynı. 80 saat altında kalanlar için se sözleşme saati kadar hesaplanmakta. Burada ki 80 saat normal ek mesai ücreti üzerinden hesaplanmıyor. "Bu şekilde görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır. Bu ödemeden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu durumdaki görevlendirmeye ilişkin ilave ödemelerde, günlük mesai saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam seksen saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmaz." maddesine göre hesaplama yapılıyor.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.