Geçen gün Bursa Sheraton gerçekleşen İş, Güvenlik Paneline katıldım.
Panele İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı da katıldı.
Sizlere bazı verileri ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
1- Toplam C sınıfı İSG Uzman Sayısı 14500 civarında,
2-Yarınki sınava girecek Uzman + Hekim Sayısı 35 000 -40 000 arası,
3-Bakanlık 1-2 yıl normal denetimlerde (iş kazası yada şikayet üzerine olan denetimler hariç) para cezası kesmeyecek sadece bilgilendirme amaçlı müfettişleri yönlendirecek ama bunu işverenlere söylemeyin

4- Anladığım kadarıyla artık herkes uzman olabilecek. Mali müşavirler ve çalışma ekonomisi mezunlarıda uzman olmak için meclise yasa tasarısı verecek (galiba çalışma ekonomisi mezunları için verildi bile).
5- Son olarak insan hayatını korumak ranta dönmüş utanmadan osgb sahipleri bireysel çalışanlara çantacı diyor ama o çantacı dedikleri adamlara 1300 lira maaş verip yanında amele gibi çalıştırıp sözleşme yaptığı firmalardan 4000-5000 almasını biliyor. OSGBLERDE ÇALIŞMAYIN HEP SÖYLEDİM YİNE SÖYLÜYORUM. OSGBLER OLDUĞU SÜRECE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI 1500 lira maaşa talim etmek zorunda.
6- Herşey para olmuş Türkiyede ama bunun böyle olmasının sebebi İş Güvenliği uzmanı olmak için 220 saatlik kursa 1500 lira verip ve kıytırık bir sınavdan 70 almak yeterli oluyor. Bırakın 2 yıllık meslek yüksel okulunu 4 yıllık üniversite bile okumak bence yetmez.
7- Son olarakta şunu söylüyeyim. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunun amacında yazanların hepsi yalan.
Bu kanunun çıkmasının tek amacı iş bulamamış genç mühendisler, fizik kimya mezunları, teknik öğretmenler yeni kapı açılsın. İnsan hayatı hikaye.