Mühendislik ne alaka ? Bu kursa gidip eğitimi almadan iş güvenliğinin nesini biliyor mühendisler ?
Mühendislerin % 80 i zaten işi iş yerinde öğreniyor . ülkemizin gerçeği bu.
Gerçekten milletde bir mühendis takıntısı var kendilerini çok ayrı tutuyorlar nedense .
Benim tanıdıgım işini 10 numara yapan 10 larca mühendis arkadasım var. Ama isg nin zerresini bilmezler kulakdan dolma bi kaç sey kkd falan.
Mühendislik fakültelerinde isg eğitimi veriliodu bu zamana kadar da biz mi bilmiyoruz ?
Mühendis olmayıp da bu işi hakkıyla yapacak bir çok insan biliyorum.
Bu iş mühendislik işi değil sadece . Her şeyi mühendisliğe vurmanın bir anlamı yok...
Şu an isg uzmanı olanların büyük bir telaş içinde olduklarını düşünmeye başladım bu forumu takip ettikten sonra.
Çok fazla gelen insan oldugundan sanki kendilerini güvensiz görmeye mi başladılar osgbler artınca işverenler onları çıkarıp daha ucuza başkalarıyla anlaşırlar diye mi korku var anlamadım bu gereksiz takıntıyı...
Bu sektörde işler yeni yeni şekillenmeye başlıyor . Daha Kanun 1 yıllık bir çok yönetmelik kaldırılıp yeniden düzenleniyor. Tüzüğün bile değişmesi gündemde haliyle bu kadar bilinmezin olması doğal.
Dostum mühendislik ayrı bir olaydır eğitimini hakkıyla alan arkadaşlar ne demek istediğimi anlar anlamayanlarda kendini bile zannediyor der.
Hadi şöyle bir örnekle devam edelim şimdi herkes üniversite mezunu ne faydası var piyasaya bu kadar mezunun çalışana yok ama çalıştırana var asgari ücretin azıcık üstüne eğitilmiş adam çalıştırıyor ve işçiliğin yükselmesini önlüyor.
Haddinden fazla uzman ortaya çıkarıp piyasayı kuşa çevirdiler.ilerisi için daha da kötü olacak.
Bu durum şöyle özetlemiş.sofrada 10 çorba tabağı var ve devlet 40 misafir çağırmış.Matematiksel bakarsak herkese 1 çorba tabağı düşmüyor.2 çorba kaşığı düşecek