Plastik Boru Üretimi Yapan Bir Firma İçin Kalite Kontrol Laboratuvarı Risk Analizi Mevcut Mu?

cihat68

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
plastik boru üretimi yapan bir firma için kalite kontrol laboratuvarı için hazırlanmış bir risk analizine ihtiyacım var

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Bilgilendirme amaçlı örnek olarak aşağıda paylaştım. Burada puanlama örnektir. Kendiniz değerlendirme yapmalısınız.

Plastik Boru Üretimi – Kalite Kontrol Laboratuvarı Risk Analizi​

Tehlike / RiskOlasılık (1-5)Şiddet (1-5)Tespit (1-5)R = P×S×DÖnlemler
Kimyasal maddelerle temas (çözücüler, temizlik kimyasalları)34336- Kimyasal madde MSDS’leri bulundurulmalı- Eldiven, gözlük, önlük kullanımı- Kimyasallar uygun şekilde depolanmalı
Sıcak ekipmanlar (ekstrüzyon sonrası boruların testleri)24324- Isıya dayanıklı eldiven kullanımı- Uyarı levhaları- Eğitim ve prosedür uygulaması
Kayma / düşme (laboratuvar zemini ıslak veya kaygan)33436- Kaymaz zemin kaplaması- Uyarı levhaları- Temizlik prosedürü
Elektrik çarpması (test cihazları, güç kaynakları)25330- Topraklama ve kaçak akım koruması- Periyodik kontrol ve bakım- Eğitim
Toz ve partikül soluma (boru kesimi, numune hazırlama)33327- Toz emici fanlar ve havalandırma- Maske kullanımı- Kapalı kesim alanları
Yanlış ölçüm / cihaz hatası (kalite hatası ve tekrar iş)23424- Cihaz kalibrasyon takvimi- Operatör eğitimi- Çapraz kontrol
Kimyasal dökülme / sızıntı24324- Acil dökülme prosedürü- Tutucu kap ve havuz sistemleri- Eğitim
Acil çıkış / tahliye eksikliği15210- Acil çıkış planı ve işaretlemeler- Tahliye tatbikatı- Uyarı levhaları

Ek olarak Önlemler ve İpuçları​

1. Kişisel Koruyucu Donanım (KKD): Eldiven, gözlük, önlük, maske, uygun ayakkabı.
  2. Kimyasal Güvenliği: MSDS’ler, uygun depolama, etiketleme.
  3. Ekipman Güvenliği: Elektrik, sıcak yüzey, mekanik parçalar için bakım ve eğitim.
  4. Ergonomi ve Çalışma Alanı Düzeni: Kaymaz zemin, temiz alan, iyi aydınlatma.
  5. Acil Durum ve Tahliye: Yangın, kimyasal dökülme ve sağlık acilleri için plan ve tatbikat.

Plastik boru üretimi yapan bir firmanın kalite kontrol laboratuvarında en kritik riskler kimyasal maddeler, elektrik, sıcak ekipman, toz ve kayma-düşme kaynaklıdır. Bu riskler, KKD kullanımı, uygun havalandırma, cihaz kalibrasyonu, eğitim ve acil durum prosedürleri ile minimize edilebilir.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.