Neşe Hanım güzel bir çalışma olmuş....
6 - Sürücülere belirli periyotlarda trafik kuralları eğitimi tekrarı yaptırılması, kendi firmaları tarafından güvenli sürüş teknikleri eğitimi aldırılması, vs.
Elinize sağlık çok güzel bir risk analizi olmuş.
Eksik demeyelim,ilave edilebilecek bir iki husus yazmak istedim.
Sürücünün Sağlık Yeterliliği/Durumu ( periyodik sağlık kontrollerini yaptırmış olması)
Araç kullanırken alkolü olmaması, konsantrasyon bozukluklarına neden olabilecek ilaç kullanmıyor olması,
Araç içinde yolcular ile birlikte eşya taşınmaması (özellikle sabitlenmemiş eşyalar, ani fren durumunda yolculara zarar verebilir)
Araç park usulleri (Trafiği engellemeyecek şekilde yol üzeri parklar, iş yeri otopark sahasına giriş-çıkış usulleri)
Aktif yollarda yolcu indirme/bindirme emniyet usulleri
Araç geri park ikaz sistemi (Araç Donanım Eksikliği bölümüne yazılabilir)
Neşe hanım elinize sağlık. Bendende 5 madde ilave...
- Lastik diş et kalınlığı en az 3mm olmalı
kaan bey biz şirkette büyük araçlarda 4mm, küçük araçlarda 3 mm baz alıyoruz.
Deniz Hanım dökümanı okumadan yazdınız sanırım mesajı. dörtlü koltukta yatarak gitmek dışında bahsettiğiniz her şey analizde mevcut...Merhaba;
Elinize sağlık şoförün ilgili SRC belgesinin olması ve psikoteknik testinin yapılmış olması da analize eklenebilir, diye düşünüyorum.
Bunun dışında serviste seyahat edenlerin de uyması gereken kurallar var bence;
- servis hareket halinde iken servis içinde dolaşılmaması,
- serviste arka koltuklarda (dörtlü yatarak değil, oturarak seyahat edilmesi. (bir bayan arkadaş uzanmış yatıyor, servis fren yaptığında da yere yuvarlanıyor, beli inciniyor ve tedaviye gönderiliyor.)
Başımıza geldiği için biliyorum..
İyi çalışmalar..
Haklısınız, benimki biraz acele yazılmış bir cevap olmuştu. Silmek istedim ama geç kalmışım.Deniz Hanım dökümanı okumadan yazdınız sanırım mesajı. dörtlü koltukta yatarak gitmek dışında bahsettiğiniz her şey analizde mevcut...
Neşe hanım kısmen meslektaşız (jeoloji) hangisini önce okudunuz.ben de acaba makine müh.yada inşaat okusam mı diyorum tabi ömrüm yeterse..Eksik olduğunu düşündüğünüz noktaları paylaşırsanız sevinirim.
deniz hanım merhaba ben sitede ılk defa onlıne durumdayım.anlaşılan o ki siz derya biz damlaymışız.bütün yazışmaları taradım tarafınızdan paylaşılan tüm dökümanları incelemek üzere indirdim.sizden ricam yarın bir süpermarkete risk analizi düzenlemem gerek varsa elinizde örnek bir çalışma paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederimelinize sağlık Neşe Hanım, teşekkürler
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.