kimsede yok galibaarkadaşlar termik santral için risk değerlendirmesi ,acil eylem planı örneği var mı? çok acil yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden herkese teşekkürler...
Böyle bir risk değerlendirmesini tam anlamıyla uygulanabilir şekilde türkiyede yapacak kaç uzman var onu sorgulamak gerekiyor bence.![]()
Kazaların oluşmaması için bilmeyene bilgi verilmelidir ki; Meydana gelebilecek olan tehlikeli olay vuku bulmasın. Olay oluştuktan sonra; bilgilinin olması bir şey ifade etmez. Mucitler ; konu üzerinde çalışmış ve ispatlamış oldukları eylemleri yazıya dökmemiş olsalardı, hiç bir formülden haberimiz olmazdı. Ben ; bildiğim her müspet bilgiyi paylaşmak isterim ve de paylaşırım da. Bilgi ihtiyacı olan kim olursa olsun;İhtiyacı olana o bilgi bende var ise; her zaman bilgiyi vermeye hazırım. 29 yıl kamuda çalıştım. 12.03.2014 tarihinde A Sınıfı sınavını kazandığım bildirildi (Mahkeme sonucu sonrası). Fakat ben; Mahkeme sonucunu beklemeden bir sonraki sınav neticesinde 06.06.2014 tarihinde A Sınıfı uzman oldum. 02.01.2020 yılından beri de İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitici Belgesine sahibim. Paylaşmak ve yardım etmek, çok değerli ve takdire şayandır. Tabi ki; Müspet olan bilgileri...13 ayda tamamlayabildiğimiz, risk analizi ekibinde 11 kişi çalıştık. yaklaşık 250 sayfa(12 punto yazı). Böyle bir çalışmayı internette paylaşmak mantık dışı olur diyen arkadaşlarım haklılar. Biz bile ekip olarak kimseye dijital ortamda almalarına izin vermedik. Flash bellekte işletme müdürü ve İsg uzmanı olarak bende var.
Bu bilgi saklama değil arkadaşlar; istediğiniz kadar bilgi alış verişi yapabiliriz. Sizlerle fikir paylaşırız, fikir alırız. Geliştirmek ve prosedüre uygun raporlamak sizin becerilerinize kalmış.
Hepinize Kazasız günler, İSG kariyerinizde başarılar dilerim. Saygılarımla
Teşekkürler... Henüz paylaşım görülmedi. Selamlar...Termik santrallerde iş güvenliği tedbirleri isimli makalemi yarın yayınlayacağım. Bu makaleden faydalanılarak hazırlayabilirsiniz. 4 yıl Türkiye’ nin en büyük termik santralinin inşaatında Safety Manager olarak çalıştım. Sonra da çeşitli santrallerde uzun süre Danışman ve Uzman olarak görev yaptım. Bazı arkadaşların da dediği gibi bu risk değerlendirmeleri işyerine özel çalışmalardır. Kopyala yapıştırma yapılmamalıdır. Elinizi taşın altına sokarak bu konuda kafa patlatmanızı öneririm. Başka türlü de tecrübe kazanamazsınız. Ayrıca forumda yayınlanın Risk Değerlendirmesi Sunumundan da faydalanabilirsiniz. Ben size önemli ip uçlarını vereceğim. Gerisi size kalmış, göreyim sizleri!
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.