Üç Yıl Süreyle Çalışan Uzmanların Bir Üst Sınıfa Atlaması Hk.

Ali yeşil 41

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
C sınıfı uzman olarak isg katipte fiili çalıma sürem 1222 gün olarak gözüküyor. Tehlikeli ve çok tehlikeli çalışma süresi toplam 1064 gün yardımcı c olarak 452 gün gözüküyor. Bu tehlikeli ve çok tehlikeli süresi ile yardımcı c süresini toplayınca 1516 yapıyor. Fiili toplam süreden (1222) çıkartınca 1516-1222=294 gün yapıyor. Ayrıca tehlikeli ve çok tehlikeli toplamı (1064) toplam süreden çıkartınca 1222-1064=158 gün yapıyor aradaki fark neden oluşuyor ya da bu sürelerim ne için sayılmıyor ? Birde yardımcı c süresinin yarısı bu tehlikeli ve çok tehlikeli sınıf süresine ekleniyor diye bir bilgi dolaşıyor doğruluk ğayı var mı ?

gökhan koşar

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
örnekleme yaparak anlatayım sen eğer 1 ocak 2024 tarihinde hem tehlikeli hemde çok tehlikeli sınıfta yardımcı olarak atandın diyelim. bu 365 gün senin fiili çalışma sürendir yani sen 365 günlük süreni doldurdun demek oluyor. ama sistemde 365 gün tehlikeli 365 gün çok tehlikeli olarak göreceksin süre hesabı yapıldığında 365 gün için bu ikisi toplanmaz. yani senin 1222 günün içinde 456 günlük çalışman aynı dönemde 1064 günlük tehlikeli çalışmanla aynı dönemde yaptığın için ikisini toplayarak fiili süre ataması hesaplayamazsın. ortalıkta dönen 3 yıl fiili çalışma ile ilgili 1095 gün tehlikelide çalışman gerek yani senin 31 gün daha çalışırsan tehlikelide bu bahsedilen taslak tasarıdan yani faydalanabilirsin

gokaysener

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
isg katipte daha önce aktif olmaya tehlike sınıfları ayrımına göre çalışma süreleri aktif hale getirilmiş muhtemelen böyle bir taslağın çalışması olduğunu gösteriyor zaman içinde netlik kazanır sanırım

isgprof

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
isg katipte daha önce aktif olmaya tehlike sınıfları ayrımına göre çalışma süreleri aktif hale getirilmiş muhtemelen böyle bir taslağın çalışması olduğunu gösteriyor zaman içinde netlik kazanır sanırım
Hayır bu hep vardı zaten, hangi sınıfta kaç gün çalıştığınız ayrı ayrı gösteriliyordu.

gokaysener

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Hayır bu hep vardı zaten, hangi sınıfta kaç gün çalıştığınız ayrı ayrı gösteriliyordu.
kasım ayında isg katip e girdim hesapla yaptım çalışma süremi görmek için daha sonra aralık ta tekrar girdim b sınıfı sertifika ile çok tehlikeli de çalışma sürem sıfır yazıyordu tekrar hesapla yaptım 1140 gün çıktı geçen ay varsa bile bence aktif değildi

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Maalesef ki resmi gazetede de yayımlanmıştır. Ne diyelim hayırlısı olsun. Ancak iyi olacağı yönündeki endişem oldukça fazladır.

önder mehmet dursun

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
27 Aralık 2024 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 32765​
YÖNETMELİK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK
VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 9- (1) (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle, çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde 31/12/2024 tarihi itibarıyla en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyenlerden son vize döneminde ihtar puanı veya askıya alma işlemi uygulanmamış olanlara, 31/3/2025 tarihine kadar başvurmaları halinde (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi EK-1’deki örneğine uygun olarak Genel Müdürlükçe verilir.
(2) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle, tehlikeli ve/veya çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde 31/12/2024 tarihi itibarıyla en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyenlerden son vize döneminde ihtar puanı veya askıya alma işlemi uygulanmamış olanlara, 31/3/2025 tarihine kadar başvurmaları halinde (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi EK-1’deki örneğine uygun olarak Genel Müdürlükçe verilir.
(3) Birinci ve ikinci fıkrada belirtilen fiili çalışma süresinin hesabında sadece İSG-KATİP’te kayıtlı iş güvenliği uzmanlığı sözleşmeleri esas alınır.”
MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

önder mehmet dursun

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
kasım ayında isg katip e girdim hesapla yaptım çalışma süremi görmek için daha sonra aralık ta tekrar girdim b sınıfı sertifika ile çok tehlikeli de çalışma sürem sıfır yazıyordu tekrar hesapla yaptım 1140 gün çıktı geçen ay varsa bile bence aktif değildi
27 Aralık 2024 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 32765​
YÖNETMELİK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK
VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 9- (1) (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle, çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde 31/12/2024 tarihi itibarıyla en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyenlerden son vize döneminde ihtar puanı veya askıya alma işlemi uygulanmamış olanlara, 31/3/2025 tarihine kadar başvurmaları halinde (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi EK-1’deki örneğine uygun olarak Genel Müdürlükçe verilir.
(2) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle, tehlikeli ve/veya çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde 31/12/2024 tarihi itibarıyla en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyenlerden son vize döneminde ihtar puanı veya askıya alma işlemi uygulanmamış olanlara, 31/3/2025 tarihine kadar başvurmaları halinde (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi EK-1’deki örneğine uygun olarak Genel Müdürlükçe verilir.
(3) Birinci ve ikinci fıkrada belirtilen fiili çalışma süresinin hesabında sadece İSG-KATİP’te kayıtlı iş güvenliği uzmanlığı sözleşmeleri esas alınır.”
MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Tulus

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Yönetmelikle ilgili ISG-Katip başvuru kılavuzu yayınlanmıştır.

Ekli dosyalar

• 572 Başvuru Kılavuzu.pdf
    638.9 KB · Görüntüleme: 101

fbturk

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
31/12/2024 tarihine kadar 3 yıl = 1095 gün çalışmış olanları etkiliyor.

ömür o.

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merhaba, benim Yardımcı İş Güvenliği Uzmanı Olarak Fiili Çalışma Süresi 1067 görünüyor. İSG KATİP güncellenirken atamalar düşmüştü ve sistemin açılması uzun sürmüştü. Bununla ilgili bir başvuru yapılabilir mi ?

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Merhaba, benim Yardımcı İş Güvenliği Uzmanı Olarak Fiili Çalışma Süresi 1067 görünüyor. İSG KATİP güncellenirken atamalar düşmüştü ve sistemin açılması uzun sürmüştü. Bununla ilgili bir başvuru yapılabilir mi ?
B uzman olarak çok tehlikelide mi yardımcıydınız?
C uzman olarak çok tehlikelide atanmışsanız kapsama dahil olmuyorsunuz maalesef süre fazla bile olsa

Alper ÖZMEN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Bu ne saçmalıktır, ben 8 senedir B Uzman olarak görev yapmaktayım toplamda 13 yıldır meslek içinde bulunmaktayım. A sınfı uzman sınavına 1 kere girdim ve diğer sınavlara girmedim, adam yüksek lisans ile B olmuş toplam 5 sene tecrübesi var ve 3 yıl B de inşaat da çalışmış o arkadaş A olabiliyor ben 8 yıldır mesleğimi kendi sınıfım(Tehlikeli) kapsamında otomotiv sektöründe icra etmişim bana sen geçemezsin diyor. Baştan sona hata baştan sona saçma sapan bir yasa bu durumun düzeltilmesi gerekiyor acilen...

ömür o.

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
B uzman olarak çok tehlikelide mi yardımcıydınız?
C uzman olarak çok tehlikelide atanmışsanız kapsama dahil olmuyorsunuz maalesef süre fazla bile olsa
(2) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle, tehlikeli ve/veya çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde 31/12/2024 - Çok tehlikeli de geçerli diye anlıyorum bu yazıdan yanlış mı düşünüyorum.

Sorum ise, Yardımcı İş Güvenliği Uzmanı Olarak Fiili Çalışma Süresi 1067 gün görünüyor. C Sınıfı Sertifika ile Tehlikeli Sınıfta Fiili Çalışma Süresi (gün) 113 gün görünüyor.

C uzmanların tehlikeli işyerine bakabilir kapsamında ki 113 günün 1067 güne eklenmesi gerekmez mi?

Servet ARSLANTOSUN 65

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Bu ne saçmalıktır, ben 8 senedir B Uzman olarak görev yapmaktayım toplamda 13 yıldır meslek içinde bulunmaktayım. A sınfı uzman sınavına 1 kere girdim ve diğer sınavlara girmedim, adam yüksek lisans ile B olmuş toplam 5 sene tecrübesi var ve 3 yıl B de inşaat da çalışmış o arkadaş A olabiliyor ben 8 yıldır mesleğimi kendi sınıfım(Tehlikeli) kapsamında otomotiv sektöründe icra etmişim bana sen geçemezsin diyor. Baştan sona hata baştan sona saçma sapan bir yasa bu durumun düzeltilmesi gerekiyor acilen...

Atalı olup olmadığınızı nerden bilecekler ki ? Deneyim şart fakat devlet nezdinde önemli olan kanıtlanabilir evrak.

Ali yeşil 41

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
örnekleme yaparak anlatayım sen eğer 1 ocak 2024 tarihinde hem tehlikeli hemde çok tehlikeli sınıfta yardımcı olarak atandın diyelim. bu 365 gün senin fiili çalışma sürendir yani sen 365 günlük süreni doldurdun demek oluyor. ama sistemde 365 gün tehlikeli 365 gün çok tehlikeli olarak göreceksin süre hesabı yapıldığında 365 gün için bu ikisi toplanmaz. yani senin 1222 günün içinde 456 günlük çalışman aynı dönemde 1064 günlük tehlikeli çalışmanla aynı dönemde yaptığın için ikisini toplayarak fiili süre ataması hesaplayamazsın. ortalıkta dönen 3 yıl fiili çalışma ile ilgili 1095 gün tehlikelide çalışman gerek yani senin 31 gün daha çalışırsan tehlikelide bu bahsedilen taslak tasarıdan yani faydalanabilirsin
1064 gün olan sürem 749’a düşmüş bir günde ne olmuş olabilir ? Bilgisi olan lütfen cevaplayabilir mi ?

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
(2) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle, tehlikeli ve/veya çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde 31/12/2024 - Çok tehlikeli de geçerli diye anlıyorum bu yazıdan yanlış mı düşünüyorum.

Sorum ise, Yardımcı İş Güvenliği Uzmanı Olarak Fiili Çalışma Süresi 1067 gün görünüyor. C Sınıfı Sertifika ile Tehlikeli Sınıfta Fiili Çalışma Süresi (gün) 113 gün görünüyor.

C uzmanların tehlikeli işyerine bakabilir kapsamında ki 113 günün 1067 güne eklenmesi gerekmez mi?
Haklısınız ben C'den A'ya yükseltme gibi algıladım nedense, özür dilerim. Evet ikisi toplanır.

ömür o.

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Haklısınız ben C'den A'ya yükseltme gibi algıladım nedense, özür dilerim. Evet ikisi toplanır.
Estağfurullah, şuan ki durumda başvuru yapamıyorum çok tehlikeli yerde yardımcı olarak çalışılmış günleri kapsamıyor. *C sınıfı sertifika ile tehlikeli/çok tehlikeli sınıfta yeri kapsıyor sadece.
Mevzuat da atalı uzman olması halde dediği için kapsaması gerektiğini düşünmüştüm.

• Like
Tepkiler: que

emrece

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar çok az gün sayısı eksik kalan;bir üst sınıfa geçemeyen ve mağdur olan birçok uzman olduğunu düşünüyorum. Son başvuru tarihi olan 31 Mart 2025'e kadar olan atamaların da dahil edilmesi ile bu mağduriyetlerin bir çoğu giderilmiş olacaktır. Bununla ilgili telgramda ya da herhangi bir kanalda bir grup oluşturulabilir CİMER'e yazılabilir. Çok sessiz görüyorum herkesi yorum bile yazılmamış; tuhaf değil mi??

Hüseyin Şah

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar Kamu Kurumlarında sözleşme yapmadan çok tehlikeli ve tehlikeli iş yerlerinde çalışan uzmanların durumu hakkında bilgisi olan varmı. Bildiğim kadarı ile İş Katip üzerınden sözleşme yapılmadan yıllardır çalışmaktadırlar.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.