Yüksek Lisans Mezunlarının Kapsama Alınması

AlaylıİSG

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Herkese merhaba ;

Bildiğiniz gibi torba yasa ile ötelenen maddelerin yanında birde fiili çalışma ile belge yükseltme sistemi hayata geçmiş bulunmakta. Öncelikle belgesini yükselten meslektaşlarıma hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiginiz gibi çalışma hayatımızda fabrika gibi üretim atölyerinin çogunlugu tehlikeli sınıfta yer almaktadır. Buna ilave olarak zaten hali hazırda B sınıfı uzman sayısı yetersiz şuan itibari ile 90 bin C sınıfı isg uzmanı bulunmakta ve bakıldığında sayı zaten yetersiz. Birçok A ve B sınıfı uzman meslegini yapmıyor bile. Bugün itibari ile kapsama yüksek lisans yapanlarında alınması konusunda ÇSGB şikayette bulundum bu yönde maduriyeti olan arkadaşlarında yine aynı yolu izlemesi halinde bu kapsamın genişletileceğini düşüyorum. Zaten bir mağduriyete oluştu ki 2025 sınav takvimi 1 gecede değiştirilerek Mayıs ayın dada sınav açıldı.

isgprof

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Herkese merhaba ;

Bildiğiniz gibi torba yasa ile ötelenen maddelerin yanında birde fiili çalışma ile belge yükseltme sistemi hayata geçmiş bulunmakta. Öncelikle belgesini yükselten meslektaşlarıma hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiginiz gibi çalışma hayatımızda fabrika gibi üretim atölyerinin çogunlugu tehlikeli sınıfta yer almaktadır. Buna ilave olarak zaten hali hazırda B sınıfı uzman sayısı yetersiz şuan itibari ile 90 bin C sınıfı isg uzmanı bulunmakta ve bakıldığında sayı zaten yetersiz. Birçok A ve B sınıfı uzman meslegini yapmıyor bile. Bugün itibari ile kapsama yüksek lisans yapanlarında alınması konusunda ÇSGB şikayette bulundum bu yönde maduriyeti olan arkadaşlarında yine aynı yolu izlemesi halinde bu kapsamın genişletileceğini düşüyorum. Zaten bir mağduriyete oluştu ki 2025 sınav takvimi 1 gecede değiştirilerek Mayıs ayın dada sınav açıldı.
Hocam ne gibi bir kapsamdan bahsediyorsunuz anlamadım. Yüksek lisans yapanlara zaten sınava giriş hakkı veriliyor. 3 yıl tecrübesi olanlara sınavsız belge dağıtılması yetmezmiş gibi bir de yüksek lisans yapanlara hem tecrübesiz hem sınavsız belge mi verilsin istiyorsunuz anlamadım? İyice suyu çıktı bu işin herkes A uzman olsun da rahatlayalım

AlaylıİSG

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Hocam ne gibi bir kapsamdan bahsediyorsunuz anlamadım. Yüksek lisans yapanlara zaten sınava giriş hakkı veriliyor. 3 yıl tecrübesi olanlara sınavsız belge dağıtılması yetmezmiş gibi bir de yüksek lisans yapanlara hem tecrübesiz hem sınavsız belge mi verilsin istiyorsunuz anlamadım? İyice suyu çıktı bu işin herkes A uzman olsun da rahatlayalım
Öncelikle merhaba daha evvel sigorta pirimine bakılıp nasıl A sınıfı uzman ihtiyacı için belge verildi ise şimdide sınavda bakılmadan 3 yıl fiile bakıp sınıf atlama yapılıyor. 3 sene çalışmış olmak B sınavına dogrudan katılım için yeterli oldugu gibi yüksek lisans yapmış olmakta sınava dogrudan katılım şartı. Bu sebeb ile yüksek lisans ve fiili belki 2 dolu yıl çalışmış olanlar B özelinle seltifika kazanabilir. Bu bir ayrıcalık degil zaten olması gereken.

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Öncelikle merhaba daha evvel sigorta pirimine bakılıp nasıl A sınıfı uzman ihtiyacı için belge verildi ise şimdide sınavda bakılmadan 3 yıl fiile bakıp sınıf atlama yapılıyor. 3 sene çalışmış olmak B sınavına dogrudan katılım için yeterli oldugu gibi yüksek lisans yapmış olmakta sınava dogrudan katılım şartı. Bu sebeb ile yüksek lisans ve fiili belki 2 dolu yıl çalışmış olanlar B özelinle seltifika kazanabilir. Bu bir ayrıcalık degil zaten olması gereken.
Bahsettiğiniz dönemin üstünden on yıl geçti ve o dönem a sınıfı belgesi olan kişi sayısı 100 civarıydı. Ayrıca sadece prim gününe sahip olmak yeterli değildi ve c belgesi şartı vardı ve yine en önemlisi sınav yapıldı.
şu an durum çok farklı 30000 a sınıfı uzman var. Ve yine o yüksek lisansların ne olduğunu aslında hepimiz biliyoruz kimse kendini kandırmasın.
bana kalsa İSG mezunları dışında başka bölümlerden mezunlara gerçek tezli yl sonrası c olma hakkı olsun isterdim. Bu arada bölüm mezunu değilim, uzmanlık yapmıyorum. Gerçekleri konuşuyorum

Emre KIZIL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Sapla samanı karıştırmamak lazım.

Yüksek lisansa da gerek yok iş güvenliği uzmanı tarafından verilecek 8 saatlik eğitim sonucunda alınan iş güvenliği eğitimi katılım sertifikası sahibi olanlara da direk hak verilsin bence.

Olması gereken derken neyin olması gerekeni? Kime göre? Neye göre? İş Sağlığı ve Güvenliği dediğiniz kavram o kadar basit bir kavram mı gerçekten?

Vah İSG'nin haline ki vah.

• Like
Tepkiler: que
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.