16 yıllık memuriyetim var,ama B görünüyor.Kargoyla yolladım dilekçe ve eklerini.kargom 22si sabahı saat 10 da oraya ulaştı.henüz düzeltilen bişe yok.Sistemde B yi gördükçe ne huzurum olacak ne de sınav motivasyonum.Devlet memuru olduğum içinde işlerin ne kadar acele (!) yürüdüğünü tahmin edebiliyorum.Ama insafsızlık da etmemek lazım.Kısa sürede mucizler beklememek lazım.Bekleyip görmek lazım,nasılsa müracaatımızı yaptık,önemli olan o.müracaatınızı yaptıktan sonraki herşey halledilir.rahat olun (tabi önce ben olmalıyım)
Arkadaşlar dilekçe veripte durumu düzelenler buradan paylaşırsa işlem kaç günde gerçekleşiyor fikrimiz olur.
ben bugün başvurdum dilekçeyle elden...gelişme olursa yazacağım.
Güzel kardeşim tüm evraklar dediğin nedir. Asıl sorun orda zaten hangi evrak gönderilecek belli değil .Kurumlar sadece hizmet dökümü verebiliyor.SGK ise 2008 den sonrasını görüyor.ben c sınıfı uzmanım, 18 yıldır kamuda çalışıyorum, tüm evraklarımı hazırladım, ekim aylarında gönderdim, 21 aralık 2013 yükseltme sınavına başvuruda bulundum, sınav giriş evrakım çıktı, A sınıfı uzmanlk sınavı yükseltmesine girecektim,yani A sınıfı görünüyordu, 21 aralık 2013 sınavına girmedim, 23 şubat sınavına girmek istedim, İSG katipten şimdi hangi sınıfa gireceğim diye baktım B sınıfı görünüyor, bu nedendir arkadaşlar, düzeltme için aynı evrakları tekrar hazırlayıp göndereceğim artık.
Hocam hangi belgeleri gönderdin??16 yıllık memuriyetim var,ama B görünüyor.Kargoyla yolladım dilekçe ve eklerini.kargom 22si sabahı saat 10 da oraya ulaştı.henüz düzeltilen bişe yok.Sistemde B yi gördükçe ne huzurum olacak ne de sınav motivasyonum.Devlet memuru olduğum içinde işlerin ne kadar acele (!) yürüdüğünü tahmin edebiliyorum.Ama insafsızlık da etmemek lazım.Kısa sürede mucizler beklememek lazım.Bekleyip görmek lazım,nasılsa müracaatımızı yaptık,önemli olan o.müracaatınızı yaptıktan sonraki herşey halledilir.rahat olun (tabi önce ben olmalıyım)
Hocam hangi belgeleri gönderdin??
örnek dilekçeye nerden ulaşabilirim Erdoğan Bey belli bir formatı var mıdır?örnek dilekçe yeterli.
dilekçe ve eklerinizi taratıp size başvuru takip numarası veriyorlar.
OSGB rehberi diye bir siteden de kamuoyu yaratın girersiniz diye bilgi aldım.Kanunen engel yok arkadaşlar.Yalnız dilekçeyi nasıl göndereceğiz?Arkadaşlar ,
1800 gün prim ve üzerine sahip olupta 21 aralık sınavında B sınıfı uzmanlığını alanlar devamında A sınıfı uzmanlık sınavına girmek için ekteki örnek ile bakanlığa başvurabilirler.
Ben başvurumu yaptım. Mevzuatta yayınlanan ile uygulamada yapılan arasında hata var. Olumsuz talep ile yargı yolu daha net sonuçlanacaktır.
Bilginize
23/01/14
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NA
ANKARA
03/12/2013 tarihinde isggm.gov.tr adresinden Bakanlık adına yapılan duyuruda ; İş Güvenliği Uzmanlığı belge sınıfı yükseltme hakkı için ‘ bir belgenin kazanılması için verilmiş olup ilk sınav hakkında başarılı olanlar, yeni bir belge için sınav hakkı talebinde bulunamazlar ‘ ibaresi kullanılmış olup , uygulamanın da bu doğrultuda gerçekleştirildiğini gördük.
30/06/2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun Geçici 4.maddesinin 12/07/2013 tarihli 6495/55md. Değişikliğine dayandırılarak 29/12/2012 resmi gazetede yayınlanan İş Güvenliği Uzmanlarının Görev , Yetki , Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğin geçici 2.maddesinde 11/10/2013 tarihli yapılan değişiklik neticesinde sınıflar arası yükseltme başlığı 03/12/2013 tarihinde yapılan duyuruda belirtildiği gibi bir belgede yükseltme ifadesini taşımamaktadır. Söz konusu maddenin 3. Bendi ; ‘(3) Birinci ve ikinci fıkrada sayılanlar Kanunun Geçici 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde düzenlenecek sınavlara iki defaya mahsus girme hakkı kazanırlar. Başvuruda istenecek belgeler Bakanlıkça ilan edilir. ‘ şeklinde yayınlanmıştır. Görüldüğü üzere mevzuat yükseltmenin bir defaya mahsus olduğunu buyurmamıştır.
Kaldı ki aynı zamanda C sınıfı belgesini 21 aralık 2013 tarihinde hak etmiş bir uzman devamında A sınıfı uzmanlık sınavına katılması söz konusu iken ; Aynı tarihte B sınıfı uzman olarak yeterliliğini kanıtlamış olan uzman , A sınıfı uzmanlık sınavına katılamaması anlaşılması zor bir çelişki içermektedir.
Konu ile ilgili olarak 21 Aralık 2013 tarihinde B sınıfı uzman olarak yeterlilik almış olan İş Güvenliği Uzmanlarının da mevzuat tarafından belirlenmiş olan 12/07/2014 tarihine kadar yapılacak olan yükseltme sınavlarına katılmasının sağlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.
Saygılarımla
Girmek istiyoruz ama sistem izin vermiyor. Kamuoyu oluşturmamız lazımmış.Gerekirse mahkemeye verelim. Dilekçe ile başvuralım yine de sınav için. Bimere şikayet yazalım.Birlik olursak bu iş kolay çözülür.Arkadaşlar,B yükseltmeyi kazanıp A yükseltme sınavına girebilmek için dilekçe vermeyi planlayanlar var mı,bu konuda kendimi yalnız hissediyorum!
Merhaba, benim sormak istediğim şu; benim 17 yıllık memuriyetim + 500 gün sigorta ödemem var. Memuriyet için kurumumdan HİZMET DÖKÜM CETVELİ, sigorta için e-devlet ten kendi şifremle döküm alıp dilekçemle göndersem yeterli olur mu acaba? Yoksa emekli sandığı ve sgk ya giderek mi döküm almalıyım?bugün dilekçe ile bakanlığa başvurdum.çok sıra vardı..çok fazla yanlış yükselme sınavı durumu vardı
özetle 22-27 şubat arasında hatalı olanların dilekçeleri alınıcakmış .prim günleri düzeltielcek..ama hala hata devam ederse 27sinden sonra komisyona dilekçe ile başvurulacak.
özellikle kamu çalışanlarının 2008 öncesi sistemde gözükmediğinden A hakedenlerin hepsi B görünüyor.
emekli olmaya yakın 26 yıl hizmeti olanda B görünüyor.bunun dışında olanlar sistemsel hatadır .onlarda dilekçe verecekler.
sistemde yükseleceği sınav bilgisi doğru ise sınav takvimine uyup girilecek yanlışsa 27sine kadar başvurulması sistemden düzelip düzelmediğinin kontrol edilmesi gerekiyormuş.
yükselmeye girmiş B olmuş tekara yükselmeye girip A olmak isteyenler ise dilekçe verebilirler ama başvuramayacaklarını söyledi orada bu soruyu soran birisinie görevli memur
tüm değerli forum üyelerine duyurulur.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.