Kesimhaneler Için Risk Analizi

Konu, 'Örnek Risk Analizleri ve Değerlendirmeleri' kısmında öznurömer tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. öznurömer

    öznurömer TÜİSAG Üyesi



    kesimhanede isg uzmanı olarak risk analiizi vs yapmak istıorum bu vs kısmının tam olarak neler içerdiğini bilenler lütfen yardımcı olabilirlermiiii??



     
  2. ANFO797

    ANFO797 TÜİSAG Üyesi



    Bir tezgahta çalışabilecek max. kişi sayısı
    Aydınlatma,ortam Efektif sıcaklığı, Havalandırma analizi
    Tezgahlar arası mesafenin yönetmeliğe uyguluğunun analizi
    Bıçak vs.aletlerin yönetmeliğe uygunluğunun analizi.
    Kullanılan Koruyucu personel ekipmanlarının uygunluğu
    Islak Zemin kontrolü
    Hizarda çalışma varsa ilgili personellerin koruyucu ekipmanlarının uygunluğu
    Tüm makinaların kullanma talimatlarının olup olmaması.
    Mesleki eğitim
    Bant üzerinde çalışma varsa acil stop butonlarının uygunluğu.
    Makina korumalarının yeterliliği
    Acil Çıkış
    vs... den başlıyabilirsiniz.



     
    Sule34, naslantas ve öznurömer bu yazıya teşekkür etti.
  3. öznurömer

    öznurömer TÜİSAG Üyesi

    tşk ederim

     
  4. ANFO797

    ANFO797 TÜİSAG Üyesi

    Tavuk kesimhanesi mi yoksa büyükbaş kesimhanesine mi bakacaksiniz?



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. öznurömer

    öznurömer TÜİSAG Üyesi

    büyükbaşş

     
  6. Ersin

    Ersin TÜİSAG Üyesi

    biyolojik risk etmenleri , meslek hastalıkları, temizlik ve hijyen eğitimi,haşerelerle mücadele, drenaj kanalları ve kan-hayvan dışkısının çevre ve sağlığa zarar vermeden bertaraf yöntemleri,.......



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    öznurömer ve Sevecen Günel bu yazıya teşekkür etti.
  7. ozgetunaa

    ozgetunaa TÜİSAG Üyesi

    tavuk kesimhanesi ile ilgili risk analizinde nelere dikkat etmeliyim arkadaşlar

     
  8. ANFO797

    ANFO797 TÜİSAG Üyesi

    Genel Olarak
    Makina koruyucularına
    Makina kullanma talimatları
    Personel koruyucu ekipmanlarının personele uygunluğu ve kullanımı.(Eldiven,Maske v.s,Çizme,Ayakkabı)
    Acil stop/start butonlarına kolay ulaşım
    Yerlerin ıslak olmaması
    Acil Çıkış kapılarının uygunluğu
    Kesim bölümünde havalandırma,Koku ortam ,hijyen.
    Parça,Paket bölümü hava sıcaklığının uygunluğu.
    Çalışma masaları arası mesafelerin uygunluğu
    Temizlik vardiyasında kullanılan kimyasalların msds leri ve personel eğitimi
    Gebe,Genç ve yaşlı işçi özel risk grupları takibi.
    Kapalı ortam çalışmalarında özel izinler.
    Soğuk havada çalışan personelin belli aralıklarla çalışma durumları
    Şok depoları çalışma izinleri.
    Amonyak tesisatı için günlük,haftalık,yıllık periyodik bakım formları ve diğer tüm makinaların planlı bakım formları
    Akülü forkliftlerin dolum üniteleri talimatlar ve personel eğitimi.
    Canlı araç bekleme yerleri talimatları.
    v.s .............................................................

     
    hctargan, naslantas ve ozgetunaa bu yazıya teşekkür etti.
  9. ozgetunaa

    ozgetunaa TÜİSAG Üyesi

    tavuk kesiminde vinç sistemi kullanılıyor..bununla ilgili neye dikkat etmeliyim..hr,enüz işletmeyi gezmedim netten gördüğüm fotoğraflara yönelik olarak araştırma yapıyorumda

     
  10. ANFO797

    ANFO797 TÜİSAG Üyesi

    vinç sistemi dediğiniz continue( Askı sistemi) herhalde. Shackle denilen bu askıların günlük haftalık aylık periyodik kontrollerinin yapılıp,sağlam olup olmadığı test edilmelidir.Hat boyunca Acil stop butonlarının görülür yerde olması ve levhalarla belirtilmesinin faydası olacaktır.Hattın yükselip alçaldığı yerlerde personelle temasın olabileceği yerlere uyarı levhaları koyabilirsiniz.Hat tamir edilirken muhakkak elektrik kilit sistemi kurulması için gerekli alt yapıyı oluşturun.

     
    CEREN AŞIKDOĞAN ve hctargan bu yazıya teşekkür etti.
  11. PınarKaya

    PınarKaya TÜİSAG Üyesi

    Merhaba Sayın Anfo797,
    Bende kapasitesi büyük bir kesimhanede uzmanlık yapıyorum.. Yorumlarınızdan anladığım kesimhaneler hakkında bilginiz var.. ben bu konuda fikir danışacak-paylaşacak birilerine ulaşamadığım için dikkatimi çekti yazdıklarınız.. kesimhanede görev yaptınız mı hiç? Kuluçkahane ya da damızlıkda..

     
  12. ANFO797

    ANFO797 TÜİSAG Üyesi

    Aslen maden mühendisi olmama rağmen Kesimhanede çalıştım. Abalıoğlu Bünyesinde ...

     
  13. PınarKaya

    PınarKaya TÜİSAG Üyesi

    Abalıoğlu Yem fabrikasında olan toz patlamasını okumuştum.. Ben de Şenpiliç de iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyorum.. Memnun oldum :) Fikir almak adına arada bir rahatsız edebilirim..

     
  14. ANFO797

    ANFO797 TÜİSAG Üyesi

    Tabiki her zaman yardımcı olurum.Bende memnun oldum.

     
  15. ANFO797

    ANFO797 TÜİSAG Üyesi

    Tabiki her zaman yardımcı olurum.Bende memnun oldum.

     
  16. çağatay kılıç

    çağatay kılıç TÜİSAG Üyesi

    Merhaba bende beyza piliç kesimhanesinde iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyorum aynı zamanda aynı kuruma bağlı yem fabrikası kuluçka ve kümeslerinde iş güvenliği uzmanıyım risk analizi ve iş güvenliği konusunda dikkat etmem gereken atlamam gereken neler var yardımcı olurmusunuz

     
  17. PınarKaya

    PınarKaya TÜİSAG Üyesi

    Çağatay Bey merhaba,
    Ucu o kadar açık bir soru sordunuz ki yaz yaz bitmez inanın.. Kesimhanede canlı araç giriş çıkışlarının yapıldığı daha doğrusu canlının askıya alındığı bölümün havalandırmasının yeterli olduğundan emin olun..sistemler aynı mıdır bilmiyorum canlının askıya asıldığı bölümde gerekli KKD kullanımına dikkat edin. Üretim alanındaki tüm ekipmanların koruyucuları aktif olmalı, Üretimde bıçak kullanan personelin kesilmez eldiven(Gıda uyumlu),satır kullananlara çelik örgü eldiven, üretim alanı çalışanları için kulaklık,soğuk hava depolarında hava perdeleri, fanlarda gürültü önleyici paravanlar yapılabilir.. Yem fabrikalarında silolara dikkat..ölçüm için silo üstlerine çıkılıyor, silo içi temizliği yapılıyor yalnız çalışma yapılmamalı, toz patlaması riskine karşı önlem alınmalı,tozla mücadele teknikleri uygulanmalı, yem araçlarının fabrika alanına giriş çıkışları kontrol altına alınmalı, araç sürücülerinin src ve piskoteknik belgeleri olmalı.. Kuluçkalarda yangın için ciddi önlemler alınmalı çünkü kuluçka makinelerinin malzemesi alevlenince ciddi duman oluşturan bir malzeme.. Kuluçkada ve kümeslerde fumigasyon yapılıyor mesela..Gerekli alan oluşturulmalı yani diğer birimlerden tecrit edilmeli. Fumigasyon yaparken tam yüz maskesi kullanılmalı..
    Şuan aklıma gelenler bunlar.. Daha çok şey var ama sistem aynı mıdır? Uygulama aynı mıdır bilemediğim için fazla yardımcı olamıyorum.. Ama kesimhanedeki en büyük sıkıntı gürültü hiçbir şekilde sınır değerin altına düşürülemiyor ciddi tedbir alınmalı. Birde bıçak satır kullanımından kaynaklanan yaralanmalar..
    İnşlh biraz fikir verebilmişimdir..
    Kolay gelsin..

     
    çağatay kılıç bu yazıya teşekkür etti.
  18. çağatay kılıç

    çağatay kılıç TÜİSAG Üyesi

    Teşekkür ederim Pınar Hanım anlattıklarınızın hepsi çalıştığım yer ile uyuşuyor dediğiniz gibi yapılacak yazılacak daha çok şey var alında bende en ufak ayrıntıyı bile atlamak istemiyorum.

     
  19. rıza batan cıkan

    rıza batan cıkan TÜİSAG Üyesi

    BU BİLGİLERİ BÜYÜKBAŞ KESİM HANEDE DE KULLANABİLİRMİYİZ ? İLK DEFA KESİM HANE ,İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPACAĞIM ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Üyelerimiz bu sayfayı aşağıdaki aramalarla bulmuştur :

  1. hayvan dışkısı risk degerlendirmesi

Yandex.Metrica