ve bir gerçek daha var... o da tecrübesizken anca ösgb bünyesinde destek alarak tecrübe kazanırsın yoksa kimse seni tecrübesizken başına sarmaz onu yetiştireyim de bilmem ne ... ama tabi kendi bünyesinde yetiştiren firmalar da var mesela AĞAOĞLU
Valla çok iyimser güzel bir mesaj ama ben aynı şeyleri düşünmüyorum.Ancak kısmende katılıyorum. 6 ay ve 1 yıl sonra bir hareket olacağı kesin.Şu anda 50 üstü ve sanayiden sayılan işyerlerine denetim yapılamıyor.Çünkü yeterli uzman yok.Şikayet ve ölümlü kaza olmadıkça bakanlık tarafında bir hareket yok.Bence bugünden itibaren 2-2,5 sene süresinde kazanan çok iyi gelirler elde edebilir diye düşünüyorum.5 sene sonrasını ise düşünmek bile istemiyorum.Ve insanların şöyle para kazanacağını düşünüyorum.İşte osgb bünyesinde filan olacak tabii bunlar 100-200 TL ye bu hizmet verilirken, işte riskdeğerlendirmesi için 300-eğitim için 500 filan gibi abarttığımıda pek düşünmüyorum.Sonuç , bence 5 sene sonra 1 önceki satırda verdiğim örnek misali insanlar para savaşmaya devam edecekler.birde çok karamsarlık görüyorum kanun çıktı tamam ama şuandaki kanun eski kanunun devamı daha bazı maddeler yürülüğe girmedi hala sanayiden sayılan 50 kişinin üstü için geçerli bu arada mayıs sınavıyla isg uzmanı sayısı arttı ama iş yeri sayısında bir artış olmadı asıl değişim kademeli olarak 6 ay sonra yavaş yavaş olmaya başlıyacak 1 yıl sonra bu meslek altın çağını yaşayacak sonra uzman sayısının artmasıyla belirli bir fiyat dengesini bulacaktır maaşlarda düşüş olacak ama c sınıflarının ki düşecek b ye geçenler aynı yerden devam edecektir
grizulu yeraltı işletmesi için bence 3300 tl düşük ücret....Maden mühendisleri odası Maden işletmelerinde gecerli olmak üzere İSG hizmetleri ücret tablosu.
![]()
ilk işiniz mi?osgb de çalışmak için sizce uygun ücret nedir arkadaşlar? yarın bir görüşmem var o yüzden kafam karıştı.
6331 sayılı kanunda kamu görevlisi iş güvenliği uzmanlarının başka bir kamu kurumunda ek olarak iş güvenliği hizmeti sunması halinde verilecek saat ücreti hakkındaki düzenleme tam gün /ay çalışmaya uyarlandığında, ölçü olabilecek aylık ücret (damga vergisi dışında kesinti yapılmamak üzere) şöyle tespit edilebilir. Çalışma süresi günlük:9 saat, haftalık:45 saat, aylık:21 gün (21 x 9 = 189 saat) 189 x 0,066187 x 200 = 2501,87 TL
Mustafa Yıldırımer Mimar İG (C) Uzmanı 08.07.2012
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.