- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Takip edenler mutlaka bilir, daha önce yayınlamış olduğum bazı makalelerde ,"İş Güvenliği Danışmanı" olarak çalıştığım bir yerdeki ölümlü iş kazasında , üç kağıtçılıkla görevim birden "İş Güvenliği Uzmanı" yapılmış idi. Bu olay sonucunda 2-5 yıllık hapis cezası ile ceza davasında ve de sonrasında da parasal tazminata konu olan SGK rücu davasında haksız yere yargılanmıştım. Burası Türkiye, bir deli bir kuyuya bir taş atar ve bin akıllı bu taşı yerinden çıkartamaz. Bu davalarda avukat filan tutmadan (maalesef bu konuyu benim kadar teknik ve mevzuat yönüyle bilemezler) kendimi aslanlar gibi karşımdaki yamyamlara karşı koruyup, savaş verdim. Önce lokal Asliye Ceza ve İş Mahkemelerimde beraat kararı aldım, karşı taraf boş bir inatla bu davaları Yargıtay' a götürdüler. Çok şükür Allah'ıma. Her iki davadaki Yargıtay Kararları lehime çıkarak bana verilen beraat kararını onayladılar. Demek kötü niyetli çevreler Yargıtay' a kadar uzanamamışlar!
Ekteki tabloda, bu davaların tarihsel kronolojik sırasını gösteriyorum. İş Kazası Tarihi: 14.02.2007, Lokal Asliye Ceza Mahkemesinin Karar Tarihi: 17.06.2015 (8 yıl sonra), Yargıtay 12 Ceza Mahkemesinin Onama Kararı: 02.12.2020 (13 yıl sonra), Lokal İş Mahkemesinin Karar Tarihi: 22.04.2016 (9 yıl sonra) vede Yargıtay 10 Hukuk Mahkemesinin Onama Karar Tarihi:20.09.2019 (12 yıl sonra) Lütfen düşünün bu kadar yıl boyunca bu işle boşu boşuna uğraştım. Ne mutlu Bana, zira karşımdaki işverenlere, işveren vekillerine, yanlış bilirkişi raporu yazan (utanarak eski meslektaşlarım olan ve uzaktan kumandalı olarak rapor yazan) bilirkişilere ve karşı taraf avukatlarına hukuk dersi verdim.
Ekteki tabloda, bu davaların tarihsel kronolojik sırasını gösteriyorum. İş Kazası Tarihi: 14.02.2007, Lokal Asliye Ceza Mahkemesinin Karar Tarihi: 17.06.2015 (8 yıl sonra), Yargıtay 12 Ceza Mahkemesinin Onama Kararı: 02.12.2020 (13 yıl sonra), Lokal İş Mahkemesinin Karar Tarihi: 22.04.2016 (9 yıl sonra) vede Yargıtay 10 Hukuk Mahkemesinin Onama Karar Tarihi:20.09.2019 (12 yıl sonra) Lütfen düşünün bu kadar yıl boyunca bu işle boşu boşuna uğraştım. Ne mutlu Bana, zira karşımdaki işverenlere, işveren vekillerine, yanlış bilirkişi raporu yazan (utanarak eski meslektaşlarım olan ve uzaktan kumandalı olarak rapor yazan) bilirkişilere ve karşı taraf avukatlarına hukuk dersi verdim.