Semih bey, ben 2010 yılından bu yana danışmanlık sektöründe çalışıyorum. Yeni bir durum değil. TMGD apayrı bir alan ve ek iş olarak görülmemeli diye düşünüyorum. Hatta bir insan beş işte çırak olacağına bir işte usta olmalı. Ama Türkiye ' de bir danışman elini atabildiği kadar uzağa atmak zorunda kalıyor. Bir de şunu düşünün; ben TMGD kursunda 2 ciltlik kitaptan soruların nasıl cevaplanacağını öğrendim. Tank sorusunu çok güzel çözüyorum. Cidden
Ama orada kapak sayısı filan var. Harbiden bir tankere 100 metre yaklaşmışlığım yok. Şaka bir yana, işi bilen danışmanın yanında asistan olup biraz toz yutmak da gerekiyor. Yani yetişene kadar.
Son olarak, Madem ki bu alanda bu kadar aklınız karışıyor. Size başka bir sınava girmenizi tavsiye ederim. Yine resmi kurum yapıyor(tpe) ve uzman sayısı 1000 den az ve sınavları sık yapılmıyor. ( Başarı yine %20 'lerde ve bu seneden sonra 2017 de yapılacak ve alan sınırlamasına gidilecek. Daha kolay iş bulursunuz. Ve sektör oturmuş. Az çok içinde bulunduğum için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ben de son şansımı bu sene değerlendireceğim o sınavda. Sürçü lisan ettiysek affola. Başarılar...